Afbeelding

Schefferlie stopt als fractievoorzitter PvdA

9 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Pierre Schefferlie, fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid, stopt met het leiden van zijn partij. Dat laat de PvdA-voorman desgevraagd weten. Hij blijft wel deel uitmaken van de Gorinchemse gemeenteraad.

Door Marjanne Dijkstra

Schefferlie meldt over zijn vertrek: ,,Ik heb inderdaad aangegeven dat ik wil stoppen. Ik ben gevraagdof ik een periode mijn ervaring nog wil overdragen. Daarmee ben ik akkoord gegaan. Ik blijf dus in de gemeenteraad, maar voor onbepaalde tijd." De PvdA'er blikt terug: ,,Tien jaar lang heb ik de kar getrokken binnen de partij en dat vergt heel veel energie. Mijn kinderen zijn nu op een leeftijd dat ze wat meer begeleiding nodig hebben met schoolwerk en door te stoppen als fractievoorzitter, hoop ik wat balans te krijgen tussen werk en privé. Ik ben nu twee à drie avonden per week kwijt aan politiek, naast mijn drukke baan. Vorig jaar heb ik ook een auto-ongeluk gehad. Qua conditie ben ik nog steeds niet helemaal honderd procent. Het is allemaal gewoon teveel."

Ook baalt Schefferlie nog wel een beetje van de ontknoping van de verkiezingen. Zijn partij was de grootste partij, mocht het initiatief tot de vorming van een coalitie nemen, maar liet zich de kaas van het brood eten en viel buiten de boot. ,,Bij de Partij van de Arbeid was ik de wethouderskandidaat. Ik had graag een rol willen vervullen die ik nog niet had gehad en niet mijn huidige. Ik denk echt dat een frisse blik beter is voor de aansturing van deze fractie. Dit is misschien ook wel een goed

tijdstip omdat we nu oppositie gaan voeren op beleid dat wij zelf hebben bedacht."

Maandagavond sprak de fractie van de Partij van de Arbeid verder over het vertrek van Schefferlie en over zijn opvolging. De meest logische oplossing lijkt dat Gemma Biesheuvel-van Diemen het stokje van Schefferlie overneemt. Later deze week is daar meer over bekend.

advertentie
advertentie