GJS al vroeg op stoom

9 september 2014 om 00:00 Sport

DALEM- Door met 0-3 te zegevieren in en van Tricht, vorig seizoen toch een van de bepalende ploegen in 2F, beleefde GJS een uitstekende seizoenstart. De geenszins gestolen overwinning was dik verdiend en had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Vooral voor de rust waren de Dalemers heer en meester en deden zich met 'maar' één treffer tekort. De thuisploeg was zich maar net bewust dat het eerste fluitsignaal van arbiter Molenaar had geklonken of de 0-1 lag al achter de Trichtse sluitpost Rian Drost. Het was Louis Damen, die ook trefzeker was in de bekercompetitie, die een doorgekopte inworp koel binnentikte (0-1). Nauwelijks een kwartier later testte Ruud Bos het Trichtse aluminium en was Sjors Hendriks eveneens dicht bij een treffer. De in prima vorm verkerende Drost moest op slag van rust zijn kwaliteiten etaleren op opnieuw een inzet van Bos. Na de kantwissel beet de thuisploeg meer van zich af en creëerde een aantal mogelijkheden. Arjan Hakkert en Leroy Peelen zorgden voor het nodige gevaar en de Dalemse sluitpost Angelo Perini was attent bij een vrije trap van diezelfde Peelen. In de 71ste minuut viel de wedstrijd echter in het slot toen Drost zijn enige fout van de middag maakte en Jordin Calor in de gelegenheid stelde de 0-2 op het bord te brengen. In de blessuretijd viel ook de 0-3 nog binnen toen Damen door Peelen binnen de Trichtse zestien onderuit gehaald werd. Het 'slachtoffer' zelf voltrok daarna het definitieve vonnis.