Unitas flitsend uit de startblokken

9 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Met een klinkende 1-5 overwinning in het Brabantse Goirle schoot Unitas zondag flitsend uit de competitiestartblokken. De Gorcumers zijn voor tegenstander VOAB een 'angstgegner'. Vorig seizoen won de equipe van Ries Fok tweemaal van de Brabanders, thuis met 2-1 en in Goirle met 1-4 onder meer door twee treffers van Christiaan Perrier. Dat zelfde kunstje herhaalde de spits, die inmiddels is gepromoveerd tot aanvoerder, zondagmiddag op Sportpark Van Den Wildenberg wederom. De roodbroeken begonnen overdonderend aan hun eerste wedstrijd van het seizoen 2014/2015. Sam Versluis zag zijn inzet in de vijfde minuut nog gekeerd worden door de Goirelse sluitpost Jeffrey van Gessel, maar nauwelijks tien minuten later was het wel raak toen Perrier vanaf de stip, Tim Saaman werd binnen de Brabantse zestien onreglementair gestuit, de 0-1 binnenschoot. Net voor het half uur was het wederom Perrier, hij werd op maat bediend door Elroy Boonstoppel, die de marge verdubbelde (0-2). De 'doelpuntenhonger' was aan Gorcumse kant nog niet gestild. Leroy Verkerk zette in de 33ste minuut Versluis vrij voor doelman Van Gestel (0-3) en vijf minuten voor rust was het diezelfde Versluis, ditmaal was Perrier de aangever, die voor de 0-4 ruststand zorgde. Met de riante voorsprong in de knip ebde de concentratie bij de bezoekers weg en mocht VOAB wat meer op de Gorcumse deur kloppen. Tot treffers leidde dat echter niet, ergo het was wederom Unitas dat de voorsprong opschroefde. De steekbal van Perrier op Corné van Horik was precies op maat, waarna laatstgenoemde zijn eerste treffer bij de 'zondag' kon aantekenen (0-5). Het was uiteindelijk Casper van Beers die namens de thuisploeg de spreekwoordelijke eer redde (1-5).