Wethouder Freije op werkbezoek bij Natuurcentrum

9 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Hans Freije bezocht vrijdag 5 september het Natuurcentrum. Tijdens dit werkbezoek maakt hij kennis met twee pilotprojecten van het Natuurcentrum. Twee projecten waarin 'samenwerking met partijen uit de wijk' en 'meedoen ondanks een beperking' een hoofdrol spelen.

Het eerste project is een samenwerking tussen Rivas-Het Gasthuis en het Natuurcentrum. Jonge bewoners van het Gasthuis met een hersenbeschadiging die begeleiding nodig hebben, worden elke vrijdagmiddag op het Natuurcentrum ontvangen en krijgen geschikt werk aangeboden. Deze bewoners van de afdeling Burgpoort, hebben geen indicatie voor dagbesteding en vallen daarom buiten het reguliere dagbestedingscircuit. Het Natuurcentrum en Rivas hebben de handen ineengeslagen en hebben gekeken naar de mogelijkheden. Bewoners zijn immers nog jong, kunnen onder begeleiding werk verrichten en kunnen op deze manier weer 'meedoen'. Gewapend in groene bodywarmers wordt er elke vrijdagmiddag weer hard gewerkt.

Aan het einde van de middag schoof de wethouder aan bij een ander pilotproject van het Natuurcentrum. In dit project werkt het Natuurcentrum samen met ASVZ, Syndion en Philadelphia. Elke vrijdagavond is het centrum geopend als inloop en zijn cliënten van de div. zorginstellingen welkom. Welkom voor een hapje eten, een gezellig praatje, een gezelschapsspelletje. Gemiddeld schuiven 10-15 wijkbewoners aan. Het Natuurcentrum faciliteert deze activiteit, vanuit de zorginstellingen zijn er elke vrijdagavond begeleiders aanwezig. Wethouder Freije at uiteraard een hapje mee, werd aan diverse tafels uitgenodigd.

Even twijfelde Freije of hij mee zou eten of niet…maar een vaste gast overtuigde de wethouder met de mooie woorden: ,,Doe het nou maar, want het is leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, om met elkaar te eten en een spelletje te doen. Niet twijfelen, gewoon doen. "

advertentie
advertentie