De schouwburg als klaslokaal

11 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem was gisteren (woensdag 10 september) een dag gevuld met leerlingen uit het 4de leerjaar van Lyceum oudehoven.  Deze dag stond in het teken van de aftrap van hun Praktische Activiteit (PA) voor het vak CKV (Cultuur en Kunstzinnige vorming).

De Nieuwe Doelen en de CKV-sectie van het Lyceum werken al jaren nauw samen op het gebied van de theaterbelevenis van leerlingen. Het bezoeken van diverse theatervoorstellingen gedurende het hele schooljaar is daar slechts een onderdeel van. De aftrap van dit grote theaterproject is het meest bijzondere moment. Schouwburgdirecteur Rob van Wijk verwelkomde de leerlingen persoonlijk waarna een rondleiding door de schouwburg volgde. De hele dag kregen de leerlingen in verschillende groepen les in de schouwburg. De foyer, de kleedkamers en het toneel werden allemaal gebruikt als klaslokaal.

Op deze wijze hopen het Lyceum en De Nieuwe Doelen de drempel voor jongeren om naar het theater te gaan te verlagen en hen kennis te laten maken met de diversiteit van deze kunstvorm.

Binnen de disciplines muziek, decor 2D, decor 3D, kleding, dans en drama werken de ruim 280 leerlingen vanaf het begin van het schooljaar aan een eigen theaterproductie die in maart 2015 wordt opgevoerd. Alle onderdelen maken ze zelf en zo vormt de voorstelling op woensdag 18 en donderdag 19 maart 2015 het eindresultaat van dit jaarlijks interdisciplinair project. Dit jaar wordt gewerkt aan een bewerking van Charlie and the chocolate factory.

advertentie
advertentie