'Het leven te leven is blijkbaar een ingewikkelde opgave'

12 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - Wat hebben een dirigentenstok, een bus scheerschuim en drumsticks met elkaar te maken? Veel, aldus Pep Degens van trainingsbureau ZEKERBIJPEP. Wat precies, wordt duidelijk tijdens het seminar (LEVEN+WERKEN)² op donderdag 13 november in Amersfoort. "Het bijzondere aan het seminar is dat het al co-creërend met de deelnemers tot stand komt", aldus Degens.

Pep Degens werd in 2013 genomineerd voor Beste Opleider van het Jaar, heeft twee boeken op zijn naam staan en ziet zijn rol als trainer/coach als een belangrijke schakel tussen 'mens en leven'. Gedreven vanuit een rotsvast geloof in zelfredzaamheid, ontwikkelde hij trainingen rondom autonomie. "Ruim 1 miljoen Nederlanders zijn aan de anti-depressiva. Het leven te leven is blijkbaar een ingewikkelde opgave. Met het seminar laat ik mensen voelen, proeven en beleven hoe ze kunnen leven en werken in het kwadraat."

Vragen indienen

Dat gebeurt in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Een passende omgeving voor een seminar over persoonlijke groei. Degens: "De deelnemers krijgen tools aangereikt om niet gisteren of morgen te leven en te werken, maar vandaag. Door je leven met meer energie en passie naar je eigen wensen in te richten. Én door leren, leven en dromen met elkaar in één lijn te brengen. Want nog te vaak zijn we zonder droom onderweg naar morgen."

De Amersfoortse trainer/coach is nog volop bezig met de inhoud van het seminar. Uitzonderlijk is dat de deelnemers hiervoor zelf de input mogen leveren. "Naast muziek, experimenten, filmpjes, oefeningen en anekdotes, is hun inbreng van groot belang. De deelnemers kunnen concrete vragen indienen; die verwerk ik in het programma. Het wordt dus in feite een co-creatie. Dat maakt het seminar ons seminar."

Geen loze tjakka's

Het geheim van Pep Degens? "Geen loze tjakka's of peptalks, maar een hoge dosis persoonlijke aandacht. Ik haal alles uit de kast om de deelnemers te laten ervaren hoe ze zichzelf beperken. Dat doet ik op een tegendraadse manier, waarbij ik mezelf veel toe sta. Eigenlijk mag ik alles doen om deelnemers bij hun kracht te brengen. Ik neem ze vanuit een goed hart meedogenloos te grazen. Ik pak ze aan en pak door, daar hebben ze recht op. Uiteindelijk kunnen ze er alleen maar beter van worden."

Voor meer informatie: http://www.zekerbijpep.nl.

advertentie
advertentie