Samenwerkingsovereenkomst Student4Buurt ondertekend

12 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Student4Buurt is een samenwerkingsproject tussen woningcorporatie Poort6, Jongerenwelzijnswerk The Mall en Stichting MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Deze samenwerking is nu bekrachtigd door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Medio september start het project en nemen de studenten hun intrek in hun nieuwe onderkomen.

Tegen een gereduceerde huurprijs op kamers in Gorinchem, in ruil voor 8 uur per week welzijnswerk in de wijk. Dat is het principe van het Student4Buurt project. Het welzijnswerk bestaat bijvoorbeeld uit bestrijding van ouderenvereenzaming en het ontwikkelen van activiteiten voor jongeren. Met het project willen de drie organisaties op een slimme manier de leefbaarheid in de Gildenwijk versterken.

In Gorinchem is de Gildenwijk de meest gemêleerde woonwijk. Zowel Jongerenwelzijnswerk The Mall als de ouderenadviseurs van stichting MEE zijn actief betrokken in deze wijk. De actieve rol van deze organisaties in de wijk zorgt ervoor dat de studenten op een goede manier begeleid kunnen worden bij hun taken in het welzijnswerk.

Medio september ontvangen de studenten de sleutel van hun nieuwe woonruimte. Dan kan het project écht van start gaan.

advertentie
advertentie