Koor Sjier Hasjiriem start seizoen met nieuwe dirigent

13 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Het Christelijk gemengd koor Sjier Hasjiriem is 4 september begonnen met een nieuw zangseizoen onder leiding van de nieuwe dirigent Reinier Korver. De dirigent volgt Pieter Dijksman na een jaar op.

Reinier is organist, pianist, componist en dirigent. Als 6-jarige jongen begon hij zijn muzikale ontwikkeling als organist. Om de theoretische kant van de muziek goed te beheersen, schreef hij zich in bij de Schumann academie. Deze sloot hij Cum-Laude af. Koor- en orkestdirectielessen volgde hij bij Patrick van der Linden in Ridderkerk. Nu dirigeert hij drie koren, waaronder Sjier Hasjiriem.

De eerste repetitieavond van het koor werd gebruikt om zowel bekende als nieuwe muziekstukken te zingen. "Het is misschien wat vroeg om nu al met Kerststukken te beginnen, maar we hebben onze tijd hard nodig" vertelt Reinier Korver. De uitvoeringen met Kerst zijn op D.V. 13 december in de Gereformeerde Gemeente in Veen en op 20 december in de Gereformeerde Gemeente in Werkendam.

Het koor repeteert op donderdagavond om de 14 dagen van 20:45 tot 21:45 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een repetitie bij te wonen om de sfeer te proeven.

Het koor geeft op zaterdag 4 oktober a.s. gezamenlijk met drie andere koren uit Werkendam een cd-presentatie. Iedereen is van harte welkom om 19:30 uur in de Bethelkerk, Sigmondstraat 47 te Werkendam. De kerk is om 19:00 uur geopend.

Meer informatie is te vinden via de website www.sjierhasjiriem.nl

Over het koor Sjier Hasjiriem

Het Christelijk gemengd koor Sjier Hasjiriem is opgericht in 2001. "Sjier Hasjiriem" betekent hoogste lied, mooiste lied of lied der liederen. De grondslag van het koor is het Woord van God en de drie formulieren van enigheid. Het doel van het koor is het uitdragen van het Woord van God door middel van gezongen psalmen en geestelijke liederen.De eerste jaren is het koor gedirigeerd door Henriette de Bat - van Maelsaeke. In de jaren daarna werd Wilhelm Groenendijk de dirigent. In de afgelopen jaren waren Kees van den Boogaard en Pieter Dijksman de muzikale leiders van het koor. Sinds kort is Reinier Korver de vaste dirigent.

Het koor repeteert op donderdagavond om de 14 dagen van 19:45 tot 21:45 uur in het Hervormd verenigingsgebouw 'de Bron' in Werkendam (Kerkstraat 3).

advertentie
advertentie