Sterke start voor verjongd Rapid Dames 1.

14 september 2014 om 00:00 Sport

De kop is eraf, het vernieuwde Dames 1 team van Rapid is begonnen aan de competitie. Waarbij niet alleen 7 nieuwe meiden zijn toegevoegd aan de nieuwe selectie, maar ook een nieuwe coach,  Naudjan Peters, het stokje heeft overgenomen van Djurre van Gulik.

Rapid heeft in de eerste wedstrijd van dit seizoen laten zien dat zij ondanks dat het een nieuwe samengesteld team is al een groei gemaakt heeft ten op zichte van hun eerste oefenwedstrijd.

Waalwijk werd ontvangen in Gorinchem en al direct na het eerste fluitsignaal werd de druk er door de dames van Rapid op gezet. De kansen vlogen in het begin even om de oren van de Waalwijkse verdediging, toch bleef de eerste goal nog even uit. Waalwijk wist ook hun spel te herpakken en zo meer gevaar te brengen. Een goal volgde uit een vrije bal die te dicht bij de cirkel genomen werd en daardoor na overleg van de scheidsrechters terecht werd afgekeurd.

Hierdoor leek Waalwijk even hun focus kwijt en dat wist Rapid te benutten. Na een mislukte doelpoging van Yverna Bosch was het de alerte en sterk spelende Merel van Rooij die de score wist te openen en de 1-0 maakte.

De Gorcumse verdediging had net als het middenveld en de aanval hun tegenstander goed onder druk staan. Toch was er een handige Waalwijkse speelster die ruimte wist te creëren en de bal via de korte hoek achter keepster Michelle van Geest wist te krijgen.

Deze gelijkmaker was voor Rapid juist een reden om te zorgen dat zij de rust in zouden gaan met een voorsprong. Dit lukte dankzij een geweldige lange bal van Eveline Sterk van achteruit die Nikki Wattenbergh wist te bereiken en zij  rondde deze doelpoging koelbloedig en zeer handig af.

Na rust leek Rapid de controle even kwijt. Er vielen grote gaten tussen het middenveld en de verdediging en zo kon Waalwijk voor veel gevaar zorgen. Toch lukte het om de speelster lang tegen te houden, maar na ongeveer een kwartier was het toch Waalwijk die na veel chaos bij de goal de 2-2 maakten.

Na een aantal wissels van de nieuwe coach en een oppeppend praatje van speelsters lukte het de Gorcumse dames om hun spel te herpakken. Waalwijk leek gebroken en Rapid benutte deze ruimte.

Eerst was het Yverna Bosch die na een slim genomen vrije bal van Myrthe Sloeserwij door kon lopen en zo zorgde voor de 3-2 en daarna was het nog een keer Merel van Rooij die na een geweldige loopactie heel handig de 4-2 maakte en zo zorgde voor een verdiende overwinning voor de Gorcumse dames.

Een knappe presentatie van het nieuwe, zeer verjongde team die steeds weer stappen maken en natuurlijk hopen deze groei constant voort te zetten.

advertentie
advertentie