GKV/Enomics maakt tegen Victum het verschil in tweede helft (12 - 17)

14 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - GKV/Enomics, nog zonder de geblesseerde spits Gert Jan Meerkerk, speelde een matige eerste helft 6 - 6 tegen Victum in Houten, maar ging direct na rust los met 4 doelpunten en won verdiend met 12 - 17.

De Gorcumse formatie kende 2 wijzigingen in de basisopstelling in vergelijking met vorige week en startte met de eerstejaars senioren Niek en Nienke van der Weijden. GKV/Enomics kende een prima start door 2 doelpunten van Rachid Maachi, maar bij de vak wisseling stokte de score door gehaast aanvallen en overtredingen in de reboundpositie. Victum/Warchild, dat gezien wordt als de potentiele degradant, na het vertrek van basisspelers aan het eind van het seizoen, kwam terug in de wedstrijd en de 6 - 6 ruststand gaf het spelbeeld goed weer.

In de tweede helft trok de Gorcumse korfballers het initiatief direct naar zich toe en kwamen door schoten van Suzanne Kuijpers en Rachid Maachi voor met 6 - 8. Ook het andere vak pakte de zaken goed aan en binnen 10 minuten stond GKV/Enomics voor met 6 - 10 dankzij 2 doelpunten van Niels Zandee. De GKVers konden nu wel het krachtsverschil met Victum uitbuiten en behielden deze marge door goed spel. Het publiek zag mooie treffers van ondermeer Niek van der Weijden en , Niels Zandee en ook Nienke van de Weijden, aanvoerder Eliza Roest en de weer scherpe spits Rachid Maachi schoten raak.

Eindstand 12 - 17.

Komend weekend op Molenvliet speelt GKV/Enomics met 3 punten uit 3 wedstrijden tegen koploper Die Haghe (5 punten uit 3 wedstrijden) aanvang 16.00 uur. De zaalwedstrijden tegen Die Haghe waren vol met spektakel, met heel veel doelpunten en een super spannend scoreverloop. Beide ploegen gaan nu op het veld met dezelfde aanvallende intenties op herhaling.