Nipte overwinning voor Schelluinen

14 september 2014 om 00:00 Sport

SCHELLUINEN - Het behoorlijk vernieuwde Schelluinen beleeft een stroeve seizoenstart. Moesten een week eerder de punten gedeeld worden met MVV'58, zaterdagmiddag had de ploeg van keuzeheer Eric van Genderen, vooral na rust, de nodige moeite met Vianen. Door de nipte 4-3 overwinning bleven de punten echter in Schelluinen. De bezoekers begonnen slap aan het eerste bedrijf en daar werd door de thuisploeg optimaal van geprofiteerd. Yoeri Duyzer en Mike Venderbos brachten Scalune op een op het eerste gezicht comfortabele 2-0 voorsprong. Vlak voor rust kwam Vianen door een treffer van Roy Oosterlaken echter weer op schootsafstand (2-1). Na de doelwissel kwamen de bezoekers beter uit de startblokken en drukten de Scaluners terug op eigen speelhelft. Toch verruimde de thuisploeg de marge. Uit een counter tekende ex-Unitasser Stefan Walhain voor de 3-1. Die veilige marge werd andermaal teniet gedaan toen Wesley Dijksman vanaf elf meter mocht binnenschieten (3-2). Venderbos had echter nog iets in petto voor de thuisploeg en scoorde zijn tweede van de middag (4-2). De aansluitingstreffer van Marco Bouwmeester (4-3) kwam voor Vianen te laat om alsnog een verdiende puntendeling uit het vuur te slepen.