Sleeuwijk efficiënter dan Arkel

14 september 2014 om 00:00 Sport

SLEEUWIJK- Zowel Sleeuwijk als Arkel hadden hun seizoensouverture opgeleukt met drie punten. Arkel won een week eerder met 2-1 van Altena, terwijl de Sleeuwijkers met 2-3 de meerdere waren in het duel tegen Heukelum. Er werd uitgezien naar het duel tussen de ploegen van Philip den Haan en Jerôme Ceton. Grote vraag was hoe promovendus Arkel het in de eerste uit beurt in de derde klasse zou gaan doen. Voor Sleeuwijk, een ploeg die altijd wel meedoet voor een periode, was het zaak de volle winst te pakken om zo een eerste slag te slaan in het begin van de competitie. Op De Roef waren het de Arkelaren die voor de rust dreigender waren, maar niet tot scoren kwamen. De anders zo trefzekere Arkelse spits Joey van Assendorp had er zaterdagmiddag weinig trek in. Hij kreeg een aantal prima mogelijkheden, maar wist er geen van te benutten. Na de thee was het de thuisploeg die aan de touwtjes trok. De Roefploeg ging een stuk efficiënter met de mogelijkheden om dan de bezoekers. Binnen vijf minuten werd het vonnis dan ook over Arkel voltrokken. Jeffrey Molhoek werd in de 62ste minuut op maat bediend door Barry Ruitenberg (1-0). Nauwelijks vijf minuten later was het Ruitenberg zelf die met een schot in het kruis voor de 2-0 eindstand zorgde en zijn ploeg samen met SC Everstein op kop van de derde klasse C zette.