Onterechte nederlaag voor Unitas

14 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De kersverse tweede klasser Unitas trof het niet tijdens de seizoensopening. Een week eerder werd aangetreden tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde Leerdam Sport. Zaterdag stond er andermaal een ex-eerste klasser op het menu, De Zwerver. Hoewel Leerdam duidelijk een maatje te groot was voor de Gorcumers, lieten de roodbroeken zich zaterdagmiddag het spreekwoordelijke kaas van het brood eten door de Kinderdijkers. Door een pijnlijke 1-2 nederlaag gingen de punten naar de bezoekers. De Molenvlietploeg begon scherp aan het tweede competitietreffen. Al in de zevende minuut had Christiaan van Herp de 1-0 op de schoen, maar schoot de bal recht in de handen van de Kinderdijkse sluitpost. Net voor het kwartier viel de voorsprong alsnog binnen. Patrick Zwart bracht Mohammed Boukrouche in scoringspositie, een mogelijkheid die door laatst genoemde met beide handen werd aangepakt (1-0). De thuisploeg controleerde daarna de wedstrijd, maar vergat de voorsprong verder uit te breiden. Daarvoor kreeg het op slag van rust de rekening gepresenteerd toen Wesley Kassels met een droog schot in de kruising de 1-1 ruststand binnen joeg. Na de thee kabbelde de wedstrijd onder een aangenaam zonnetje richting eindsignaal tot Matthijs Vermaat de bal door het hart van de Gorcumse defensie kreeg aangespeeld en een kwartier voor tijd met zijn 1-2 voor het nodige onrecht op Molenvliet zorgde.