Oplossen tochtproblemen Lingewijk gestart

15 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Poort6 is maandag 15 september begonnen met herstelwerkzaamheden die ervoor moeten zorgen dat tochtproblemen in verschillende gerenoveerde woningen in het zuidelijke deel van de Lingewijk worden opgelost.

Verdeeld over twee fasen heeft Poort6 In 2011 en 2012 in totaal 88 woningen in het zuidelijke deel van de Lingewijk op hoog niveau geneveerd. Deze renovatie maakte onderdeel uit van een grootschalig verbeterplan voor de hele wijk. De tuindorpachtige woningen zijn weer in ere hersteld en in 2011 werd de renovatie van de eerste fase zelfs beloond met de stadsherstelprijs.

Het doel van de grootschalige renovatie was ervoor te zorgen dat deze woningen weer aan de eisen van deze tijd voldoen. Onderdeel van de renovatiewerkzaamheden was dan ook het vebeteren van de isolatie en ventilatie in de woning. Ondanks de zorgvuldige voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden, gaf een aantal bewoners aan last te hebben van tocht in de woning.

Samen met de aannemer heeft Poort6 de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak. Voor dit onderzoek is in een aantal woningen een luchtdichtheidsmeting uitgevoerd. Uit deze metingen bleek dat er bij deze woningen luchtlekkage ontstaat ter hoogte van de aansluiting tussen het dak en de gevel, waardoor.tochtverschijnselen optreden bij naden, kieren en stopcontacten. Inmiddels is duidelijk met welke maatregelen dit opgelost kan worden. Deze maatregelen zijn eerst in een proefwoning doorgevoerd en met succes opnieuw getest. Poort6 is inmiddels gestart met het inspecteren en uitvoeren van de benodigde herstelwerkzaamheden in de woningen uit de tweede fase. Deze herstelwerkzaamheden duren tot ongeveer half oktober. De planning voor de eerste fase is op dit moment nog niet bekend.

advertentie
advertentie