Werkendamse dichter schrijft mee met bekende schrijvers

16 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op vier oktober (dierendag) verschijnt er een 250 pagina's tellende dierenbundel met de titel 'Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer'. Vol met columns, verhalen en gedichten van veel bekende Nederlanders en Belgen over onze dieren. Martin Gaus, Kees van Kooten, Mensje van Keulen, Marianne Thieme, Karen Soeters en veel anderen leverden belangeloos hun bijdrage. Marcel Vaandrager, dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam, stuurde ook een bijdrage in. Niet alleen zijn gedicht, maar ook zijn column voldeed aan de hoge kwaliteitseisen en zijn allebei in de bundel opgenomen. De uitgave is een mooie melange van een lach en een traan, een denkrimpel en verontwaardiging. Volgens uitgeverij Droomvallei zal deze uitgave gelezen en gewaardeerd worden door een breed publiek in Nederland en België.

Annie M.G. Schmidt

Velen zullen de titel van de bundel herkennen als een zin uit de musical 'En nu naar bed' van Annie M.G. Schmidt. De erven van Annie hebben, nadat zij hoorden van dit initiatief voor Stichting Melief, toestemming gegeven voor deze titel. Er werd door de erven tevens voorgesteld nog iets van Annie in de bundel op te nemen. Wellicht hierdoor een 'must have' voor velen.

Stichting Melief

Deze stichting vangt verwaarloosde, mishandelde en verstoten dieren op. Ze krijgen de nodige zorg en ruimte om (weer) een goed leven te leiden. Behalve zorg, tijd en liefde is veel geld nodig om dit blijvend te kunnen doen. De gehele opbrengst van de bundel gaat naar dit geweldige doel.

Vele handen maken licht werk

Niet alleen de 28 auteurs hebben belangeloos meegewerkt aan deze bundel. Bijna honderd bedrijven en particulieren hebben deze bundel financieel mogelijk gemaakt. Uiteraard zijn deze mensen uitgenodigd voor de lancering van deze bundel op 4 oktober en ontvangen zij een gratis welkomstdrankje.

Boekpresentatie

Op 4 oktober om 15.00 uur zal Katherine Keyl de feestelijke lancering presenteren, compleet met dans, muziek en een diashow, in hotel Erica in Berg en Dal (bij Nijmegen).

Iedereen is van harte welkom. De bundel is er ook te koop en de auteurs zullen desgewenst de bundels signeren. Na 4 oktober kan de bundel worden besteld bij meliefje@roosboum.nl of via de boekhandel (ISBN 978-94-91886-16-4.

advertentie
advertentie