Bach in Woudrichem

16 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDRICHEM - Onder de naam 'Bach in Woudrichem' wordt er een serie concerten uitgevoerd voor de komende drie jaren. In deze concerten kunnen aanwezigen vooral de indrukwekkende Bachcantates beluisteren. Maar in november kan men ook de Hohe Messe horen. Deze cantates zijn het allerbeste wat er te bieden is op dit gebied: het 'goud der aarde' van de vocale muziek, welke evenveel aandacht verdienen als de bekende Passionen van Bach. Initiatiefnemer en dirigent is Sietse van Wijgerden. Vooraf is er een toelichting door ds. Coen Westerveen om 19.30 uur.

De volgende solisten zullen tijdens het concert meewerken: sopraan Jacqeuline Meijer, alt Pieter van Breugel, tenor: Paul Kieviet, bas: Noël Castelijn. Concertmeester is Judith Verona Martin (ook bij de uitvoering vd Hohe Messe in november).

Voor het eerste concert op zaterdag 11 oktober is zijn kamerkoor Fiori Musicali uitgenodigd. Het Orion Barok Ensemble tekent voor de instrumentale begeleiding, een groep bestaande uit ervaren barokspecialisten. Reserveren via www.muziek-tussen-de-rivieren.nl. Locatie: grote of Martinuskerk Woudrichem. Toegang: 12.50 euro/ 7.50 tot 18 jaar.

Meer info: www.sietsevanwijgerden.com.

advertentie
advertentie