Boekwinkel De Mandarijn viert heropening

17 september 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Boekwinkel De Mandarijn aan de Gasthuisstraat viert zaterdag 27 september van 17.00 uur tot 19.00 uur zijn feestelijke heropening. Tegen de economische trend in heeft boekwinkel De Mandarijn een groei doorgemaakt sinds de herstart op 1 oktober 2013. Dat wordt de 27e gevierd met een borrel, hapjes en muziek van Boom en kornuiten (Johan Struik en Randy Derkhof). ,,Met een beetje geluk wordt een deel van de hapjes op zaterdag verzorgd door Madelon de Joode, inmiddels beroemd in Gorinchem en ver daarbuiten om het prachtige kookboek Eet Puur dat zij recent heeft uitgebracht," aldus Ro van Doesburg, eigenaar van De mandarijn.

Dankzij investeringen in de winkel en het boekenaanbod en het vertrouwen van veel vaste klanten kon De Mandarijn de hoogte in groeien. Figuurlijk en letterlijk. Op de benedenverdieping zijn boekenkasten van 4 meter hoog gerealiseerd en in samenwerking met de Historische vereniging Oud-Gorcum kon de eerste verdieping tot De Verdieping worden omgedoopt. Hier vindt de bezoeker een mix van kunst, design, tweedehands boeken en een afdeling poëzie. Daarnaast zullen hier publicaties en stukken van de Historische vereniging tentoongesteld worden.

De Mandarijn heeft sinds kort een meeleesclub die inmiddels zo'n 30 leden telt. De meelezers helpen 'de Mandarijnen' (voor)leesexemplaren van uitgevers te recenseren. Beoordelingen worden gedeeld via de Facebookpagina van De Mandarijn die inmiddels bijna 900 vrienden telt.

,,Het heropeningsfeest van De Mandarijn valt toevallig samen met het uit Gorinchem vertrekkend Antiquariaat. Jammer dat dit antiquariaat dat een mooie collectie bood en veel kennis van zaken vertrekt uit Gorinchem. Om het hiaat dat ontstaat deels te kunnen opvullen gaat De Mandarijn vanuit De Verdieping tweedehands kinderboeken, literatuur, poëzie en thrillers verkopen," vertelt VanDoesburg. Vanaf 27 september biedt De Mandarijn ook koffie en zelfgebakken koekjes aan. ,,Met een krantje of een goed boek erbij willen we zo behalve boekwinkel een inspirerende broedplaats zijn in de Gorcumse binnenstad."

Na het heropeningsfeest gaat het feest direct door. Op 2 oktober start namelijk de kinderboekenweek en het thema is dit jaar Feest! 'Oud-Mandarijn' Liesbeth den Otter presenteert de eerste woensdag van deze kinderboekenweek twee titels van haar eigen uitgeverij Minjon. Verder vinden tijdens die week verschillende verrassingen plaats in de winkel en wordt de gedichtenmachine op de eerste verdieping aangezet. Bovendien presenteert De Mandarijn nieuwe kaartenseries, films, series, muziek en bijzondere hebbedingen.

advertentie
advertentie