SVW komt op stoom

20 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De hand van SVW coach Faissal Kadiwahabi wordt langzaam maar zeker duidelijk. Na een verliesbeurt tijdens de seizoenopening en een daarop volgend gelijkspel won de Gorcumse derdeklasser zaterdag afgetekend met 3-0 van nieuwkomer FC Perkouw. De verdiende eindstand stond al na 45 minuten op het bord. Ondanks dat de Molenburgploeg veel voetballend vermogen heeft, verzuimde het zich verder te belonen met meer treffers. Volgens Kadiwahabi is dat een van de volgende stappen waaraan gewerkt gaat worden.

Door Gerard Droog

,,Ik telde minstens negen 100 procent kansen. Vooral na rust vergaten wij ons technisch surplus in doelpunten om te zetten," begint Kadiwahabi. ,,In de eerste helft zag ik mijn ploeg prima spelen, maar daarna zakten wij terug. Het goede spel langer dan 45 minuten vasthouden en effectiever met de kansen om gaan, zijn onze volgende twee speerpunten." Zonder Arnel Kocan, hij zat zijn eerste van zeven wedstrijden schorsing uit, en blessures van eerste en tweede doelman Rowan Sanders en Dustin van Bezooijen, evenals Gervan Martis, werd het treffen met het onbekende Perkouw met de nodige reserves tegemoet gezien. De promovendus uit Berkenwoude kende een uitstekende start in de derde klasse met een remise in Herwijnen en winst op Asperen. De streepjes waren gewaarschuwd, maar kwamen er op het eigen Molenburg al snel achter dat zij van de Krimpenerwaarders weinig te duchten hadden. Al na acht minuten bracht de goed op dreef zijnde Johnny Wijnbelt met een beheerste bal in de verre hoek de thuisploeg aan de leiding (1-0). De daarop volgende mogelijkheden van onder meer Wijnbelt, Mergim Shala en een inzet van Bjorn Trapman waren niet aan de thuisploeg besteed. Kort voor het einde van het eerste bedrijf ging de wedstrijd alsnog in het slot. In de 44ste minuut werd Mergim Shala door Rogier Peltenburg binnen de Perkouwse zestien onderuit gelopen, waarna Trapman vanaf de stip de marge verruimde (2-0).In blessuretijd bezorgde Wijnbelt, na een fraaie rush door de vijandelijke defensie, de bal op maat bij Trapman die met zijn tweede van de middag de 3-0 rust- en eindstand binnen schoot. Na de kantwissel kreeg de thuisploeg veel ruimte, maar wist niet meer tot scoren te komen. Johnny Wijnbelt, die met hamstring klachten vlak na rust uit voorzorg werd gewisseld, ziet een duidelijke progressie binnen het team. ,,Wij hebben stappen gemaakt, maar zijn er nog niet. Wel worden de contouren die de trainer heeft uitgestippeld steeds duidelijker. Er zit veel toekomst in deze jonge talentvolle ploeg."