Rapid overklast Tempo

21 september 2014 om 00:00 Sport

De dames van Rapid hebben zondag in Bergen op Zoom laten zien dat zij ook hier graag 3 punten wilden halen.

Er werd fel gestart, met een goede opbouw van achteruit waardoor er voorin al snel verschillende kansen volgden. Al na 15 minuten had Rapid ruim voor kunnen staan maar de keepster van Tempo hield haar ploeg op de been.

Doordat Rapid vaak niet snel genoeg omschakelde bij balverlies lukte het Tempo wel om een aantal keer te counteren. De Gorcumse verdediging reageerde hier echter alert op en zo wisten zij vaak direct gevaar al te voorkomen.

Niet lang voor het fluitsignaal van de rust kreeg Rapid een corner. Enkele eerdere corners had Rapid niet benut, maar deze slimme variant werd uiteindelijk goed uitgespeeld door Charlotte Sterk en Yverna Bosch.

Waar Rapid vorige week na de rust de weg even kwijt was, was er juist nu wel de overtuiging en direct weer druk van Rapid. Dankzij een lange rush van Aniéla Wesselman, kwam de bal in de cirkel bij Merel van Rooij en deze maakte handig de 2-0. Niet lang daarna was het alweer Rapid die na een snelle aanval met Amber Liqui Lung ook de 3-0 wist te maken dankzij het binnentikken van Nikki Wattenbergh.

Daarna liet Rapid zich toch helemaal weer terugzakken en teveel meegaan in het spel van Tempo. Passes kwamen niet aan en slordige balverlies leidde daardoor tot mogelijkheden voor de thuisploeg. Frustratie bij speelsters van Rapid waren aanwezig en hoewel de scheidsrechter het verkeerd gehoord had, werd Liesbeth de Vries naar de kant gestuurd met een gele kaart voor commentaar op de leiding.

Rapid herpakte zich daarna weer en na een handige actie van Eveline Sterk belandde de bal wederom bij Nikki Wattenbergh die toen ook nog de 4-0 maakte.

Nadat Liesbeth de Vries terug was van haar 5 minuten tijdstraf, nam zij gelijk revanche door zelfs ook nog 5-0 te maken voor Rapid.

Een verdiende verwinning voor de jonge ploeg, die vandaag voor het eerst geheel compleet was.