Harde lessen voor Unitas

21 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - 'Al doende leert men,' zo luidt het spreekwoord. Het is te hopen voor promovendus Unitas dat dit ook voor hen op gaat. Met harde hand worden de manschappen van coach Richard van Gils geconfronteerd met de wetten van de tweede klas. Ook plaatsgenoot GJS had daar vorig seizoen de nodige moeite mee, maar richtte zich in de tweede seizoenshelft prima op. Wellicht dat de Molenvlietploeg daar de nodige inspiratie uit kan putten. Onachtzaamheden worden op dit niveau snel afgestraft en weet je een overwicht niet in doelpunten om te zetten, dan kun je lang op de punten wachten. Unitas liep zaterdagmiddag op sportpark Almbos tegen de derde opeenvolgende competitienederlaag aan: 4-1.

Fusieclub GRC'14 maakte vooral na rust korte metten met de ambities van de Gorcumers. Diezelfde Gorcumers begonnen goed aan de wedstrijd en hadden het meeste balbezit. Tuncay Arslan kreeg een prima mogelijkheid, maar zag zijn zwakke inzet gestopt worden door de Giessense sluitpost Dennis Mijdam. Ook Patrick Zwart was uit een vrije trap dicht bij een treffer, maar zag de bal via een Giessens been over gaan. De kentering kwam letterlijk en figuurlijk als een donderslag bij heldere hemel. Acht minuten voor het rustsignaal besloot arbiter Wattel het duel wegens onweer tijdelijk stil te leggen.

Eenmaal terug binnen de lijnen was het de thuisploeg die door Martin Kant, hij kreeg van de Unitas defensie vrije doorgang, met een fraaie schuiver op voorsprong kwam (1-0). Met Lex Kramers tussen de palen, hij verving na rust de geblesseerde Raymon de Haan, was het wederom GRC'14 dat van zich deed spreken toen Henri Versteeg bekeken de 2-0 aantekende. Ondanks dat de bezoekers mogelijkheden op de aansluitingstreffer kregen, was het toch de thuisploeg die door doelpunten van Kant en Ayhan Uslu uitliepen naar 4-0. Arslan tekende in het restant van het tweede bedrijf met een fraaie lob voor de Gorcumse eretreffer (4-1).