Kozakken Boys koploper topklasse

21 september 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - De contouren van het 'nieuwe' Kozakken Boys onder de eveneens 'nieuwe' coach Danny Buijs worden steeds duidelijker. Zaterdag werd niet alleen met 'maar' 3-1 gewonnen van ONS Boso Sneek, maar werd mede door puntverlies van Scheveningen en Capelle ook nog eens de koppositie in de zaterdag topklasse gepakt.

Tot zo ver de eerste twee hoogtepunten. Madjer Lukoki, hij begon op de Zwaaier in de basis, ontpopte zich zaterdag als een levensgevaarlijk spits die twee van de drie treffers voor zijn rekening nam. Een andere spits, Arif Irimazbilek, maakte in de 60ste minuut na maanden lang blessureleed weer zijn opwachting in de Werkendamse hoofdmacht. Samen met ex-Roda JC spits Berry Powel en Lukoki bezitten de roodbroeken over een levensgevaarlijk aanvalstrio. Voeg daarbij een in vorm zijnde Richie Basoski, ook hij speelde zaterdagmiddag weer een puike wedstrijd, en een homogeen elftal, dan zijn daar de ingrediënten voor wellicht een fraai seizoen.

De thuisploeg kwam na een goede combinatie tussen Nasser El Khayati en Lukoki, met laatst genoemde als eindstation, al in de vierde minuut op voorsprong (1-0). Sneek leek al vroeg rijp voor de 'slacht', maar kwam net voor het kwartier toch langszij. Martijn Roosenburg kwam over links goed door en legde de bal panklaar op het hoofd van spits Age Wim van der Zee die de 1-1 langs de Werkendamse sluitpost Jesper Hogedoorn kopte. Nauwelijks onder de indruk van de onverwachte tegentreffer zochten de manschappen van Buijs wederom de aanval. Lukoki, Powel en wederom Lukoki waren kansrijk, maar het duurde tot de 39ste minuut voordat de Boys opnieuw op voorsprong kwamen. Lukoki zag zijn inzet in eerste instantie gestuit worden door doelman Ivan Landlust, maar het was een attente Basoski die uit de rebound de thuisploeg met een 2-1 voorsprong naar de thee schoot. In het tweede bedrijf werd het pleit snel beslecht. Nadat eerst El Kayati het aluminium had getroffen, was het Lukoki die op aangeven van Basoski in de 55ste minuut de 3-1 binnen schoot. In het restant van de wedstrijd verzuimden de Boys de score nog verder op te leuken.