Eerste punten voor Woudrichem

21 september 2014 om 00:00 Sport

WOUDRICHEM - Het nog puntloze Woudrichem kreeg zaterdag de kans om van de hatelijke nul af te komen. Tegenstander van dienst op het Bolwerk was het eveneens nog puntloze Internos uit Etten Leur. Met een duidelijke 3-0 zege, een stand die al bij rust was bereikt, waren de Woerkumers het meest effectief en maakten een stap omhoog op de ranglijst.

De overwinning kwam voor de thuisploeg op het juiste moment. Na nederlagen tegen BVV en NOAD'32, waarin de ploeg van de Gorcumse coach Leon Elands zeker niet de minderen waren, was een driepunter zaterdag dringend gewenst om niet in een vroegtijdige neerwaartse spiraal te geraken. In een eerste helft, die door de arbitrage wegens onweer nog even werd stilgelegd, legde derde klasser Woudrichem het fundament voor de overwinning. Al in de vijfde minuut zette Dilles de Vries, Wim Holster was de aangever, de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. De bezoekers uit Etten Leur konden daar in het verloop van het eerste bedrijf weinig tegenover stellen. Het was wederom De Vries die de thuisploeg in relatief veilige haven schoot (2-0). Nog voor de kantwissel deed ook Holster weer van zich spreken toen hij vanaf de stip, na een overtreding binnen de Etten Leurse zestien op Roy van Sonsbeek, de 3-0 rust- en tevens eindstand op het bord bracht.