GKV/Enomics wint overtuigend van koploper Die Haghe

21 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De korfballers van GKV/Enomics uit Gorinchem wonnen zaterdag op Molenvliet overtuigend van koploper Die Haghe uit Den Haag met 24-16. In de eerste helft liep GKV/Enomics snel uit tot een voorsprong van vier punten, maar liet Die Haghe nog terugkomen in de wedstrijd. De GKV'ers zetten snel orde op zaken en domineerden vervolgens de wedstrijd.

De Gorcumse formatie startte met spits Gert Jan Meerkerk, terug van een knieblessure, in de basis en Harmen den Boer voor de afwezige Eliza Roest. Nienke van der Weijden opende voor GKV/Enomics de score met een vrije bal. Die Haghe antwoordde direct met ook een vrije bal. In de aanvallen van de Gorcummers werd de bal in een hoog tempo rondgespeeld en waren er meerdere schotpogingen per aanval. De aanvallen van de ploeg uit Den Haag daarentegen hielden vaak al op na één schotpoging dankzij een fel GKV/Enomics.

De GKV'ers liepen snel uit tot een voorsprong van vier punten na doelpunten van Gert Jan Meerkerk, Rachid Maachi en Harmen den Boer. Die Haghe kwam nog terug tot 6-6, maar na lange en gevarieerde aanvallen met doelpunten aan Gorcumse zijde en goede onderscheppingen in de verdediging door Nienke van der Weijden keek de ploeg uit Den Haag weer snel tegen een achterstand van vier punten aan. Met een stand van 11-7 gingen beide ploegen de kleedkamer in.

In de tweede helft was het Die Haghe die de score opende. GKV/Enomics was wat zoekende, maar via doelpunten van Nienke van der Weijden, Niels Zandee en Rachid Maachi na goede aanvallen, hadden de Gorcummers het spel snel weer op de rit. De GKV'ers trokken door en Die Haghe kon niet volgen. Met veel aantrekkelijke aanvallen, mooie doelpunten en fel verdedigen stevenden de GKV'ers af op een terechte overwinning.

Trainer en coach Maarten van Woerkom was na de wedstrijd zichtbaar tevreden over zijn ploeg en het getoonde spel. ,,Een uitstekende wedstrijd. Die Haghe is één van de te kloppen ploegen. We waren fel en gretig en hebben veel gescoord. En het was ook nog eens leuk om te zien. Die Haghe vertrouwt op hun schot en dat vertrouwen hebben we geknakt door de rebound goed te verzorgen en de bal snel af te pakken. In onze aanvallen hebben we geduldig gewacht op de juiste kansen en de juiste mensen gezocht om af te ronden."

Zaterdag gaan de korfballers van GKV/Enomics op bezoek bij Rohda in Amsterdam.

advertentie
advertentie