Meteoor start competitie met overwinning.

21 september 2014 om 00:00 Sport

De volleyballers van De Meteoor startten afgelopen zaterdag met de competitie. Zij mochten beginnen met een uitwedstrijd tegen Flits in Papendrecht. Met enkele wisselingen in de selectie heeft trainer Van Mersbergen weer een volwaardig team kunnen samenstellen. Deze bestaat uit: Jack van der Cruijsen, Dennis Walgaard, Jasper Cornet, Ruben Weck, Ruben d'Rose, Robert Hakvoort, Wiljon Bor en Anton Broere, aangevuld met nieuwkomers Maarten de Graaf (WHV) en Michel de Swart (Meteoor HR2).

De wedstrijd in Papendrecht werd goed begonnen door de gasten. Nieuweling De Swart werd moeiteloos ingepast in het nieuwe systeem als diagonaal, waardoor Cornet als middenaanvaller mocht starten.

Zonder veel tegenstand van Papendrechtse kant werd deze set binnengehaald met een setstand van 18-25.

De tweede set waren de rollen echter omgekeerd. Waar de fouten in de eerste set werden gemaakt door flits, deed Meteoor dit juist in de daaropvolgende set. Dit resulteerde in een kansloos setverlies voor de Gorcumers. Met een stand van 25-17 was het tweede setpunt voor Flits.

Het vervolg was niet voorzien door de thuisploeg, in plaats van dat Meteoor een mentale tik kreeg, herpakte het zich volledig. Zonder genade werd een slachting ingezet, Flits had in de laatste sets niets meer te vertellen. Verdedigend liet de uitploeg niets meer vallen en zij waren heer en meester aan het net. Dankzij een aantal sterke serviceseries werd niets van Flits heel gelaten. Flits kwam dan ook niet verder dan 13 & 14 punten in de afsluitende sets.

Uit deze overwinning kan Meteoor hoop putten, aangezien Flits vorig seizoen de derde plaats veroverde in de competitie. Op 4 oktober vervolgd Meteoor de competitie in een thuiswedstrijd tegen Podarwic, om 16:00 in de Oosterbliek.

advertentie
advertentie