Unitas laat de punten in Zeeuws Vlaanderen liggen

22 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Na een goede seizoenstart, winst tegen VOAB, een matige tweede speelronde, gelijkspel tegen Zeelandia Middelburg, liep Unitas zondag opzichtig in het mes van HVV'24. In het 'verre' Zeeuws Vlaanderen legde de technisch onderlegde ploeg van coach Ries Fok het af tegen het fysieke spel van de thuisploeg uit Hulst.

De Gorcumse zondag tweede klasser zag alle ploegen boven, naast of net onder zich de volle buit binnen halen en moet nu ook HVV'24 boven zich dulden. Een achtste positie op de ranglijst is na drie wedstrijden voorlopig het tussenstation voor de ambitieuze roodbroeken. Een fel spelende Zeeuwse thuisploeg moest na een minuut toezien dat Sam Versluis het aluminium raakte en Elroy Boonstoppel zes minuten later zijn inzet rakelings over zag gaan. Daarna nam HVV'24 het heft tactisch in handen wachtend op fouten aan Gorcumse zijde. Net na het kwartier strafte Ali Eryuruk zo'n fout genadeloos af (1-0). De Molenvlietploeg kreeg in het vervolg van het eerste bedrijf een aantal mogelijkheden. Tot tweemaal toe was spits Christiaan Perrier dicht bij de gelijkmaker, raakte eenmaal het aluminium, maar bleef verder het antwoord schuldig. Na de thee, invaller Corné van Horik moest voor extra aanvallende impulsen zorgen, kwam de thuisploeg door een misverstand tussen de Gorcumse sluitpost Ruud Verberk en Leroy Verkerk door Evert van den Berg goedkoop op een 2-0 voorsprong. Het was diezelfde Van den Berg die even later het duel definitief in het slot schoot (3-0). Tien minuten voor tijd was het invaller Denzel Libretto die na goed voorbereidend werk van Van Horik en Boonstoppel de 3-1 op het bord bracht. Perrier was in de slotfase nog dicht bij de 3-2, maar wist de zwakke terugspeelbal niet in een treffer om te zetten.