Voorstellingen De Nieuwe Doelen

23 september 2014 om 00:00 Activiteiten

GORINCHEM - In de maand oktober heeft Schouwburg De Nieuwe Doelen een aantal leuke voorstellingen op het programma. Op 15 oktober staat de voorstelling 'Anthony Fokker' in de schouwburg. 16 oktober staat het duo Maartje en Kine op de planken en zaterdag 18 oktober gaat het dak er af bij het concert van Big, Black & Beautiful.

Anthony Fokker

De voorstelling 'Anthony Fokker' van theater Nomade gaat over de Nederlandse luchtvaartpionier Anthony Fokker. Deze Haarlemse jongen bouwde in 1911 zijn eigen vliegtuig. Hij was in de eerste wereldoorlog een belangrijke vliegtuigbouwer. In 1919 werd de Nederlandse Fokkerfabriek opgericht. Zijn vliegtuigen behaalde wereldrecords. In Amerika werd hij eind jaren '20 zelfs grootste vliegtuigbouwer ter wereld.

In deze voorstelling van Theater Nomade worden unieke film- en fotomateriaal uit de luchtvaartarchieven en indringende fragmenten uit Fokkers' autobiografie 'De Vliegende Hollander' ten tonele gebracht.

Woensdag 15 oktober, Schouwburg De Nieuwe Doelen

Maartje & Kine

Ontwapenend en charmant, muzikaal hoogstaand en origineel, jong en ambitieus, lief en vilein, messcherp en grappig, energiek en indringend, blond en rood, Nederlands en Noors. Dat zijn Maartje & Kine!

Een muzikale cabaretvoorstelling met een aanstekelijk enthousiasme en scherpe teksten over excentriek publiek, merkwaardige componisten en bijzondere types in de actualiteit. Een duo dat u gezien moet hebben.

Donderdag 16 oktober, Schouwburg De Nieuwe Doelen

Big, Black & Beautiful

Big, Black & Beautiful is één van de meest inspirerende, trendsettende girlpower-groepen van Nederland. In dit nieuwe theaterconcert kunt u genieten van de meest populaire, soulvolle, opzwepende muziek. Big, Black & Beautiful bestaat uit de geweldige zangeressen Michelle David, Rocq-E Harrell en Lucretia van der Vloot. Zij worden begeleidt door een top band en pakken groots uit met een show vol muzikale genres; van blues tot gospel en van soul tot pop. Kortom, een voorstelling waarbij u niet in uw stoel kunt blijven zitten!

Na de voorstelling is er nog een gratis swingende afterparty in het theatercafé.

Zaterdag 18 oktober, Schouwburg De Nieuwe Doelen

advertentie
advertentie