Start Signalerend Huisbezoek in Gorinchem

26 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Vanaf 2 oktober start wederom het Signalerend Huisbezoek in Gorinchem. Alle inwoners van 65 jaar en ouder, die nieuw zijn komen wonen in 2012, 2013 en 2014 in Gorinchem, kunnen een huisbezoek krijgen van een opgeleide vrijwilliger.

Het doel van de huisbezoeken is tweeledig. Enerzijds verzamelen de vrijwilligers informatie over gezondheid, wonen, mobiliteit, financiën, behoefte aan hulp, tijdsbesteding en contacten van de ouderen. Anderzijds informeren zij de ouderen over voorzieningen en de mogelijkheden die er zijn om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Als tijdens het invullen van de vragenlijst blijkt dat er behoefte is aan nadere informatie of dat er hulp nodig is, dan geeft de vrijwilliger dit door aan de ouderenadviseurs. Deze nemen vervolgens contact op met de oudere.

Voor het project worden nog vrijwilligers gezocht. Wie in de periode oktober t/m december beschikbaar is huisbezoeken af te leggen, neemt contact op met de ouderenadviseurs. De bezoeken kan men plannen op tijdstippen die gunstig zijn. Vanzelfsprekend krijgt men uitleg over de manier van werken. Het Signalerend Huisbezoek is een samenwerking tussen het Klantcontactpunt van de gemeente Gorinchem en MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

De uitkomsten van de huisbezoeken worden anoniem verwerkt in een rapport opgesteld door het Tympaan Instituut. Met dit rapport kan de gemeente beleid maken of bijstellen.

Voor vragen kunt u terecht bij Martine Kooijman en Chaymaa Arroudi, ouderenadviseurs van de gemeente Gorinchem, te bereiken via het nummer van het Klantcontactpunt: T 0183 65 95 35.

advertentie
advertentie