27 september 2014 om 00:00 Activiteiten

Beste redacteuren,

Bij dezen verzoek ik u om bijgaand persbericht kostenloos te plaatsen in uw

krant.

Het betreft activiteiten rond het 150 jarig jubileum van Zondagsschool De

Zaaier te Gorinchem.

Dit vindt plaats op 10 en 12 oktober 2014.

Ik vertrouw erop dat u met bijgaande voldoende informatie hebt.

Met vriendelijke groeten, namens zondagsschool De Zaaier,

Els van Tilburg

Jan van Arkelstraat 32

4254 CX Sleeuwijk

0183 301678 / 06 38935928

Zondagsschool 'De Zaaier' bestaat 150 jaar

In 1864 werd de Nederlandse Hervormde Zondagsschoolvereniging "De Zaaier" op Gereformeerde Grondslag, te Gorinchem opgericht.

Honderdvijftig jaar geleden begon Vader Scheffers met de zondagsschool: op zondag, hoe kan het ook anders, werd christelijk onderwijs gegeven. Voor de kinderen dé gelegenheid om, behalve te luisteren naar de Bijbelse geschiedenissen, ook te leren lezen , schrijven en rekenen. Op doordeweekse dagen werkten veel kinderen namelijk in fabrieken.

Na de invoering van de leerplichtwet gingen alle kinderen voor het lees-, schrijf- en rekenonderwijs naar de lagere school. De zondagsschool bleef voortbestaan, het Bijbelonderwijs stond daar toen centraal.

Inmiddels is alles anders geworden. Er zijn christelijke scholen waar het Bijbelonderwijs een vaste plaats heeft. Toch bestaat de zondagsschool nog steeds. Elke zondagmorgen gaan de kinderen van 4 t/m 10 jaar van de wijkgemeente Grote Kerk (PKN - Gorinchem) tijdens de eredienst naar de zondagsschool. Daar wordt hen op eenvoudige wijze verteld hoe goed God is.

Het jubileum van de zondagsschool wordt in het tweede weekend van oktober gevierd. Op vrijdag 10 oktober is er een feestelijke samenkomst voor de kinderen waar bij diverse activiteiten op het programma staan. Tijdens de kerkdienst van zondagmorgen 12 oktober danken we de Heere God voor '150 jaar zondagsschool'. Deze kerkdienst wordt gehouden in de Grote Kerk en begint om 09.30 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

advertentie
advertentie