Peeriscoop op zondag

28 september 2014 om 00:00 Activiteiten

GORINCHEM - Op de gemeentewerf staat al tijden een kunstwerk van Bruno Ninaber van Eijben als een soort ongewenste vreemdeling die zich bij ons wilde vestigen. Het werk had alleen maar een voorlopige verblijfstatus, vandaar dat het weg moest en dat vond iedereen best. Maar is het niet beter dat wij juist een vrijplaats zijn voor kunst? Dan kan ook kunst, die anderen behalve ongewenst ook schuldig vinden, bij ons onderdak krijgen. Zullen we een opvangcentrum voor dergelijke kunst oprichten? Bestaat er amnestie voor 'schuldige' kunst?

Hierover zal kunsthistorica Hester Jenkins komen spreken in het kader van 'Op weg naar het Symposion' tijdens Peeriscoop op zondag op 12 oktober. Misschien komt ook architectuur als 'Moeder aller kunsten' aan de orde in verband met het feit dat Gorinchem in 2015 ook architectuurplaquette stad van het jaar is.

Hester Jenkins verzorgde op een bijzonder inspirerende wijze de opening van de huidige expositie van Robbert de Goede in de Kruitmagazijnen. Zij werkte in 2005 tijdelijk voor het Gorcums Museum en is nu o.a. hoofd educatie van het Museum Dr8888 in Drachten.

advertentie
advertentie