Herovina is ongeslagen status kwijt

28 september 2014 om 00:00 Sport

HERWIJNEN - Derdeklasser Herovina leverde zaterdag na een 3-1 verliesbeurt in Nieuwendijk de ongeslagen status in de vierde competitieronde in. Het vorig seizoen nog in de tweede klasse actief zijnde Altena was een maatje te groot voor de Kolploeg. Diezelfde Kolploeg had de pech dat de Nieuwendijkers na een valse start steeds beter zijn gaan voetballen. De thuisploeg was vrijwel het gehele duel de baas in eigen huis. Al in de tweede minuut liep Herovina achter de feiten aan toen Daan van der Pluim een voorzet van Richard de Laat ongehinderd achter doelman Wilco de Leeuw mocht knikken (1-0). De Herwijners, op slag wakker geschrokken, gingen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook. Het was Herovina spits Maarten Lievaart die in de 28ste minuut een voorzet van Jeffrey van der Meijden achter de Nieuwendijkse sluitpost Ferdi Kwetters kopte (1-1). Nog geen minuut later lag de 2-1 al weer in het Herwijnse netje. Het was De Laat die uit een scrimmage scoorde. Na de thee was het wederom de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Het was aan de Herwijnse sluitpost De Leeuw te danken dat de 2-1 lang op het bord bleef staan. De beslissing viel uiteindelijk in de 66ste minuut toen Luuk Molenschot de voor Altena bevrijdende 3-1 binnen schoot.