Arkel boekt tweede seizoenzege

28 september 2014 om 00:00 Sport

ARKEL - Promovendus Arkel boekte zaterdag op het eigen Schoonzigt de tweede competitiezege van het seizoen en staat in de nog prille voetbaljaargang op één punt van de nummers twee, SVW en Sleeuwijk. De basis voor de 3-1 overwinning op Heukelum werd in het eerste bedrijf gelegd. Na de kantwissel wisten de manschappen van coach Jerôme Ceton geen vervolg aan de goede eerste helft te geven. De thuisploeg zag Heukelum, dat zijn dag niet had, nog wel dichterbij komen, maar het was uiteindelijk Arkel dat in de slotfase alsnog de wedstrijd in het slot gooide. De Schoonzigtploeg verscheen uitstekend aan de aftrap. Routinier Maurice Schopenhouwer en spits Sebastiaan Antonio brachten de thuisploeg al binnen het kwartier op een comfortabele 2-0 voorsprong. Diezelfde Antonio had op slag van rust zelfs de 3-0 op de pantoffel, maar verzuimde de trekker over te halen. In het tweede bedrijf greep Heukelum de macht op Schoonzigt en kwam door Ferry Meijdam op 2-1. Ondanks dat de bezoekers in het vervolg kansen op de gelijkmaker kregen, bleef de 2-1 lang op het bord staan. In de slotfase was het Ismael el Kaddouri die aan alle Arkelse onzekerheid een einde maakte (3-1).