Tweede nederlaag op rij van GJS

28 september 2014 om 00:00 Sport

DALEM - Na een uitstekende seizoenstart met twee overwinningen leed GJS zaterdag op eigen veld een tweede opeenvolgende nederlaag. Een week eerder werden de punten ingeleverd bij Delta Sports, ditmaal was Nivo Sparta een maatje te groot. Op de 1-2 overwinning van de ploeg uit Zaltbommel was weinig af te dingen.

door Gerard Droog

Hoewel de eerste kans voor de thuisploeg was, Louis Damen kwam een teenlengte te kort bij een voorzet van Bart Viveen, waren het de gasten die na zeven minuten op voorsprong kwamen. Het was ex-Kozakken Boys speler Hendry Kant die een corner van ex-Unitasser Niels den Haan achter de Dalemse sluitpost Angelo Perini kopte (0-1). Vrijwel in dezelfde minuut had Damen de gelijkmaker op de schoen, maar zag de Zaltbommelse sluitpost Lars Tertoolen in de baan van het schot liggen. Vijf minuten voor rust kreeg de thuisploeg wederom de mogelijkheid om langszij te komen. Ruud Bos zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden. Datzelfde lot onderging ook de rebound van Kevin Gruijters. Na de rust herhaalde zich het scenario van voor de rust. Wederom scoorden de bezoekers vroeg in het tweede bedrijf. Jordi de Wit gaf Lorenzo Agnoli het nakijken en verscheen alleen voor doelman Perini die geen verweer had op de inzet van De Wit. Een paar minuten later was er weer hoop in de Dalemse harten. Tommy Kant zette zich achter een vrije bal en zag zijn inzet van ruim 20 meter via een Zaltbommels been achter Tertoolen verdwijnen (1-2). Gesterkt door de aansluitingstreffer gingen de manschappen van coach Cees Lagendijk op zoek naar meer. De thuisploeg nam daarna alle risico's op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor kwam er veel ruimte voor de tegenstoot, maar goed keeperswerk van Perini hield Nivo Sparta van verdere treffers af. Meer dan de complimenten na afloop hield de Dalemse sluitpost daar niet aan over omdat hij zijn ploeg niet meer tot scoren zag komen.