SVS'65 stunt tegen koploper Schelluinen

28 september 2014 om 00:00 Sport

SCHELLUINEN - Met een 0-1 overwinning op en bij koploper Schelluinen was SVS'65 zaterdag het gesprek van de dag. Schelluinen, dat zich in de aanloop van de huidige voetbaljaargang behoorlijk versterkte, verslikte zich in de ploeg uit Spijk. Voor een groot deel hadden de manschappen van coach Eric van Genderen dat aan zichzelf te danken. Ondanks een enorm veldoverwicht en de daaruit voortvloeiende kansen, wist de thuisploeg niet eenmaal de trekker over te halen. SVS'65 deed dat in een van de spaarzame counters wel en zorgde voor de eerste sensatie in de vierde klasse D. De ploeg van keuzeheer Glenn Calor, waar nagenoeg geen versterkingen van buitenaf zijn aangetrokken, is na vier speelronden samen met Well en Focus'07 koploper. Aan een kampioenschap wordt aan de Kweldijk echter totaal niet gedacht. Er wordt in Spijk alleen maar genoten van de prima seizoenstart. Schelluinen kwam goed uit de startblokken en drukte de ploeg uit Spijk terug op eigen helft. Een half dozijn mogelijkheden waren echter niet aan de Scaluners besteed. De Spijkse afweer stond goed en sluitpost Raymon Kaarsemaker hield zijn ploeg op de been, daarbij eenmaal geholpen door de deklat. Zeven minuten na rust volgde een messcherpe Spijkse counter met Stephan Debouille aan het eind (0-1). Wat de thuisploeg ook probeerde, er werd in het restant van de wedstrijd geen opening in de Spijkse verdedigingswerken gevonden. Ook Scalune invaller Paul Luzineau kon het verschil niet maken. Binnen tien minuten mocht hij met tweemaal geel, dus rood, weer inrukken van de arbitrage.