Bichou is de Langendijk altijd trouw gebleven

29 september 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Veertig jaar geleden startte Rika van Dijk op de Langendijk met Club des Modes Chou-Chou. Het was een van de eerste boetieks in de stad. In de jaren tachtig werd de naam verkort tot Bichou. De onderneemster is de leukste winkelstraat van Gorinchem altijd trouw gebleven. ,,Het jubileum gaan we vieren met een leuke actie", vertelt ze. ,,Gedurende de hele maand oktober geven wij op de tweede aankoop maar liefst veertig procent korting."

Door Ria Scholten

Op tafel liggen verschillende foto's uit de beginperiode. Vooral de etalage was een geliefd onderwerp om vast te leggen. ,,Ik vind het heel belangrijk dat onze collectie op een professionele manier wordt gepresenteerd", vertelt ze. ,,We verkopen mode in een stijl die dames van verschillende leeftijden aanspreekt. Veel klanten kiezen ervoor om regelmatig even binnen te stappen. Onze collectie wisselt namelijk elke veertien dagen. De modebewuste vrouw vindt hier kwaliteitslabels als Chiarico, Helena Hart en Ophilia. De twee laatstgenoemde fabrikanten vervaardigen doorlopend kleine collecties. Dit maakt het mogelijk om steeds de nieuwste modellen in de rekken te hebben. We zien deze winter veel zwart en grijstinten, maar ook blauw, olijfgroen en natuurtinten. De collecties worden gekenmerkt door veel dierenprints."

Bichou heeft een grote vaste klantenkring, waarmee Rika in de afgelopen decennia een goede band heeft opgebouwd. Wellicht heeft dit ook iets te maken met haar werkwijze. ,,Ik geef de klant alle ruimte om rustig rond te kijken en dring niets op. Wel geef ik, als de klant er om vraagt, een eerlijk advies", vertelt ze. ,,Het is leuk dat ook voorbijgangers, die op weg zijn van het centrum naar de veerdienst, nogal eens binnen stappen. Veel mensen uit de regio, maar ook toeristen worden vaste klant en komen elk seizoen terug. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het eigen gezicht van onze collectie. De kleding die wij verkopen vind je niet meer bij de winkelketens in de grote steden, waar alles hetzelfde is geworden."

De modezaak staat bekend om haar grotere maten hoek, waar aparte kleding tot en met maat 48 te vinden is. ,,Dames uit heel Nederland kom hiervoor speciaal naar onze winkel", vertelt Rika. ,,De collectie wordt regelmatig vernieuwd en bewijst dat er ook voor dames met een iets steviger postuur leuke, modieuze kleding verkrijgbaar is. Graag wil ik de aandacht vestigen op onze collectie avondkleding in een betaalbare prijsklasse. Wie op zoek is naar een mooie outfit voor de feestdagen raad ik aan om eens een kijkje op onze entresol te komen nemen." Bichou heeft ook een uitgebreide collectie accessoires in de vorm van sieraden en sjaals. Trendy tassen, onder andere van Maria la Verda, in verschillende uitvoeringen en kleuren sluiten aan bij de kledingcollectie in de winkel.

advertentie
advertentie