Hoofdrol voor arbitrage op Molenvliet

30 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Het lukte Unitas zondagmiddag wederom niet de volle buit binnen te halen. Op het eigen Molenvliet, dat vanwege een reünie druk bevolkt was met veel oud-spelers, kwamen de manschappen van coach Ries Fok tegen het niet overtuigend acterende Cluzona uit het West Brabantse kerkdorp Wouw niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De hoofdrol was zondag echter niet weggelegd voor een van de 22 acteurs op het veld. Die eer viel, hoogstwaarschijlijk tot zijn eigen tegenzin, arbiter Briene uit Ingen te beurt.

Door Gerard Droog

De leidsman stuurde Unitasser Leroy Verkerk en coach Fok met rood naar de kant, staakte tot tweemaal toe het overigens sportieve duel en zag een duidelijke treffer van de thuisploeg over het hoofd. De Gelderse arbiter had zondag duidelijk zijn dag niet en heeft ongetwijfeld betere wedstrijden naar een goed einde geleid. De Molenvlietploeg kwam stroef uit de startblokken. Toch was het Christiaan Perrier die in de beginfase dicht bij de openingstreffer was, maar zijn inzet door de prima in vorm stekende Wouwse sluitpost Nicky Lodiers uit het kruis gehaald zag worden.

In de 22ste minuut viel de eerste en twee minuten later de tweede gele kaart, dus rood, voor Verkerk. Cluzona profiteerde niet van de man meer situatie, maar kwam net voor het half uur toch op voorsprong. Geklungel in de Unitas defensie stelde spits Barry Perk in staat de 0-1 achter Ruud Verberk te schieten. Ondanks het ondertal was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar werd twee minuten na rust wederom geconfronteerd met een domper toen Guus Heijmans de bezoekers op 0-2 bracht. Vrijwel in dezelfde minuut was het aanvalsleider Perrier die de roodbroeken weer op schootsafstand bracht (1-2).

Een kwartier voor tijd leek de gelijkmaker van diezelfde Perrier binnen te vallen, met de nadruk op 'leek'. De inzet van de Unitas aanvoerder werd door doelman Lodiers voor iedereen duidelijk zichtbaar ruim achter de doellijn weggehaald. Onder die 'iedereen' behoorde helaas voor de thuisploeg niet leidsman Briene. Zes minuten later viel de verdiende gelijkmaker alsnog. De vrije trap van Hicham Farhou viel via de onderkant van de deklat binnen (2-2). Met nog ruim tien minuten te gaan mocht Unitas coach Ries Fok, na vermeende aanmerkingen op de leiding, richting tribune vertrekken en legde de arbiter van dienst het duel stil. Na de hervatting kreeg de man met de fluit het andermaal aan de stok. Ditmaal was de speaker Ed Braad van de radiokamer de gebeten hond en werd de wedstrijd andermaal stilgelegd. Na de zalvende woorden van aanvoerder Perrier liet de arbiter andermaal de wedstrijd van start gaan. De uiteindelijke eindstand stond op dat moment al op het scorebord.