Sleeuwijkse Pink Ribbon fietstocht

30 september 2014 om 00:00 Activiteiten

SLEEUWIJK - De Sleeuwijkse Pink Ribbon fietstocht van 40 kilometer wordt zondag 5 oktober voor de zevende keer gereden. Er doen zo'n 100 vrouwen mee aan de fietstocht. Dit initiatief van Yolanda Hak heeft als doelstelling: geld inzamelen voor onderzoek op het gebied van borstkanker.

De roze karavaan vertrekt om 9.30 uur vanaf sportpark de Roef in Sleeuwijk. Van daar uit fietsen de 100 vrouwen via Woudrichem over de dijk richting Brakel. Rond 10.15 uur varen zij over naar Herwijnen, met medewerking van Veerdienst Gorinchem en komen zij halverwege de tocht aan bij 'Pannenkoekenbakker Lingebosch' in Vuren. De route verloopt verder via Arkel en Schelluinen. Rond 13.30 uur komen ze aan bij Bistro de Heerlijckheid waar een heerlijke lunch voor ze klaar staat.

Ter afsluiting wordt in de voetbalkantine rond 15.00 de voorlopige stand bekend gemaakt van hetgeen die dag door de organisatie en de deelnemers totaal is bijeengebracht. Twee medewerksters van Stichting Pink Ribbon fietsen mee en zullen aansluitend daar de cheque in ontvangst nemen. Het inschrijfgeld voor deze compleet verzorgde en gezellige dag bedraagt € 25,00. Het grootste gedeelte van het inschrijfgeld komt ten goede aan Pink Ribbon en dat is mogelijk gemaakt door diverse regionale ondernemers, die enthousiast het benodigde daarvoor belangeloos aan de organisatie ter beschikking hebben gesteld. Daarnaast wordt aan iedere deelneemster gevraagd zelf ook een extra bijdrage te leveren aan deze actie door zich te laten sponsoren.

Yolanda Hak heeft besloten na 7 jaar te stoppen met het organiseren van deze fietstocht. Ze hoopt dat ze het stokje over kan dragen aan iemand die zich wilt inzetten voor Stichting Pink Ribbon. Het blijft hard nodig om aandacht te vragen voor borstkankerpatiënten. En niet voor niets, 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker en het is zelfs doodsoorzaak nummer 1 voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar. Jaarlijks krijgen 16.000 vrouwen de diagnose borstkanker (dit zijn er 41 per dag!) waarvan 3.200 het niet overleven.

advertentie
advertentie