Theater 't Pand

2 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

GORINCHEM - In theater 't Pand staan vrijdag 10 oktober cabaretière Hester Macrander en muzikante Elke Jansen op de planken. Cabaretière Hester Macrander en muzikante Elke Jansen bouwen tijdens de crisis een feest. Een vrolijk, muzikaal (meezing)programma, gebaseerd op hun cd 'Mijnenveld', die in de NRC vier sterren kreeg. Tussen de liedjes door humoristische conferences, typetjes en improvisaties met het publiek. Kortom: een smakelijke mix van muziek en vermaak.  Naast eigen liedjes putten Hester en Elke uit gouwe ouwe meezingers, van Beatle-songs tot 'Amsterdamse Grachten'. Teksten worden geprojecteerd: de dames krijgen bijna iedereen aan het meezingen. De voorstelling begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 9,50 euro.

Zaterdag 11 oktober geeft Alderliefste een voorstelling in 't Pand: 20 jaar Alderliefste. In 2014 bestaat Alderliefste 20 jaar en dit vieren de mannen uitbundig met het uitbrengen van hun derde CD 'Trois'. Trois is een plaat vol zelfgeschreven Franse en Nederlandse popnummers. Deze powerchansons beschrijven de hele geschiedenis van de band. Hun grootste hits 'Une belle histoire' en 'Laat me/Vivre´ zullen uiteraard niet ontbreken. Aanvang 20.30 uur. Entree: 9.50 euro.

Filmhuis

In het Filmhuis van tehater 't Pand draait dinsdag 14 oktober de film Wadjda. De film vangt aan om 20.15 uur en de entree bedraagt 7 euro, inclusief koffie of thee. Wadjda is een 10-jarig meisje dat woont in een buitenwijk van Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Hoewel ze in een conservatieve wereld leeft, houdt Wadjda van plezier. Ze is ondernemend en zoekt altijd de grenzen van het mogelijke op. Na een ruzie met haar vriend Abdullah, een buurtjongen me wie ze eigenlijk niet zou mogen spelen, ziet Wadjda een mooie groene fiets te koop staan. Wanhopig wil ze deze fiets bezitten, zodat ze in een race Abdullah kan verslaan. Maar Wadjda's moeder wil dit niet toestaan, uit angst voor repercussies van een samenleving die fietsen als gevaarlijk ziet voor meisjes.

advertentie
advertentie