Duel tussen SVW en Ameide haalt het einde niet

4 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM- De wedstrijd tussen derdeklassers SVW en Ameide haalde het einde niet. Twaalf minuten voor tijd staakte arbiter Ton Verreijt uit Nieuwkuijk het duel wegens een blessure. Op dat moment ging de thuisploeg riant met 3-0 aan de leiding door een pegel van Bjorn Trapman en twee treffers van Mergim Shala. Bij twee van de drie treffers was routinier Johnny Wijnbelt direct betrokken die met de week zijn meerwaarde voor het huidige SVW etaleert.

door Gerard Droog

,,Johnny is heel belangrijk voor het team," liet reserve aanvoerder Menno Beusekamp na afloop weten. ,,In onze ploeg zit nog veel potentie. Je merkt het aan het plezier binnen de ploeg die steeds beter in de organisatie gaat spelen." Aan het pakken van prijzen wil de ex-GJS'er niet denken. ,,Wij bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en zien later wel hoe hoog de lat wordt gelegd. Op dit moment hebben wij nog te veel kansen nodig."

Met die laatste stelling is Faissal Kadiwahabi, nog na balend van de gestaakte wedstrijd, het helemaal eens. ,,Wij vergeten ons tijdens wedstrijden vaak te belonen. Ook als je met 2-0 voor staat, moet je vol voor de drie en vier nul willen gaan," aldus de Gorcumse keuzeheer. Hij zag zijn woorden binnen het kwartier door zijn ploeg onderstreept worden. Eerst was het Naser el Mousati die alleen voor de Ameidense sluitpost Fabian den Hartog verscheen, maar de bal knullig verspeelde. Nog geen acht minuten later werd de linkerspits wederom de diepte ingestuurd, maar kwam niet verder dan een schot op de paal. Spits Hassib Amanzada werd weer even later in stelling gebracht, maar zag zijn zwakke inzet gestuit worden door Den Hartog. Een minuut later viel de 1-0 alsnog binnen. Het was de op het oude nest teruggekeerde Bjorn Trapman die uit een scrimmage voor het Termeise doel snoeihard uithaalde. De suprematie van de thuisploeg kreeg in de 23ste minuut een vervolg toen Wijnbelt met een fraaie actie Mergim Shala een niet te missen kans bood (2-0). Een minuut later viel pas het eerste gevaar namens de bezoekers te noteren. De vrije trap van Art Kruis noopte (derde) doelman Ilhan Yolcu tot een katachtige reactie.

Acht minuten na de thee viel de wedstrijd ogenschijnlijk in het Molenburgse slot toen Shala, wederom op aangeven van Wijnbelt, uit een moeilijke hoek de 3-0 op het bord bracht. In het restant kreeg met name Amanzada nog een prima mogelijkheid de score verder uit te breiden. In de 78ste minuut blies arbiter Verreijt de 22 acteurs richting kleedkamer. Wanneer de resterende 12 minuten worden uitgespeeld is nog niet bekend.