GKV/Enomics wint overtuigend

5 oktober 2014 om 00:00 Sport

De hoofdmacht van de Gorcumse korfballers heeft zaterdag, zonder een moment in gevaar te zijn geweest, de punten in eigen huis gehouden. Met 23-15 op het scorebord werd tegenstander VEO uit Voorburg zonder punten terug naar huis gestuurd.

GKV/Enomics nam het initiatief en gaf dat niet meer uit handen. Nienke van der Weijden opende in de eerste minuut de score en al snel volgde GertJan Meerkerk haar voorbeeld. VEO scoorde eenmaal waarna GKV/Enomics de touwtjes weer in handen nam en via scores van de heren uit liep naar een voorsprong van vijf punten. De voorsprong werd vast gehouden tot een kleine tien minuten voor de rust. Hekkensluiter in de competitie VEO benutte een aantal strafworpen, waardoor ze het gat enigszins konden dichten, maar kleiner dan drie punten werd het verschil niet. Na de rust bleef het voor het Gorcumse publiek een aantrekkelijke wedstrijd om te zien, waarbij de overtuiging van de overwinning iedere minuut sterker werd. Terwijl de tegenstanders het voornamelijk van afstandsschoten moesten hebben en daarnaast bovendien een aantal stippen miste, liet GKV/ Enomics gevarieerder spel zien en werd er ook gescoord uit korte kansen rondom de korf en werden doorloopballen benut. De wedstrijd werd rustig en winnend afgesloten.

Komende zaterdag wacht de aanvoerder van de competitie, Sporting Delta, op eigen veld in Dordrecht op onze selectie. Dat duel begint om 15:30 uur.