Betalingsachterstand leidt tot speelverbod Raptim

5 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De Gorcumse voetbalvereniging Raptim kreeg afgelopen weekend door de KNVB een speelverbod opgelegd. Reden is een betalingsachterstand die de vereniging zou hebben bij de voetbalbond. Voorzitter Goof van der Lugt zegt zich rot geschrokken te zijn, maar heeft inmiddels een regeling met de KNVB getroffen.

door Gerard Droog

Het was zaterdag stil op sportpark Molenburg-Zuid waar de Gorcumse voetbalvereniging Raptim doorgaans haar wedstrijden speelt. Niet alleen het treffen tussen Raptim en HSSC'61 lag er uit, ook alle overige elftallen van de zaterdag vierdeklasser hadden door de KNVB een speelverbod opgelegd gekregen. Reden was een betalingsachterstand die de vereniging bij de KNVB heeft.

,,Ik schrok me rot toen ik vorige week het bericht van de KNVB kreeg," laat Goof van der Lugt, voorzitter van Raptim, weten. De vereniging raakte eind vorig seizoen in de financiële problemen. ,,Het was echt de wet van Murphy," vervolgt Van der Lugt. Eerst hadden wij te maken met een niet goed functionerende verwarmingsketel die vervangen moest worden. Die defecte ketel was er vervolgens de oorzaak van dat wij met een torenhoge gasrekening werden geconfronteerd. Toen dat eenmaal achter de rug was, hield de boiler er mee op. Dan raak je als kleine club snel door je reserves heen," laat de Gorcumer weten. Inmiddels is met de KNVB een regeling getroffen dat het achterstallige bedrag uiterlijk woensdag op de rekening van de bond moet staan. ,,Dat gaat zeker lukken," laat Van der Lugt weten. Dinsdag wordt het bedrag overgemaakt en zaterdag staan al onze elftallen weer op het veld."

Op de vraag of Raptim in gevaar is, antwoordt de preses ontkennend. Om de verhalen dat het om een bedrag van 7.500 euro zou gaan, moet hij lachen. ,,Nee de club loopt zeker geen gevaar en het bedrag waar het om gaat zijn de kosten van een trainersopleiding die een van onze mensen vorig seizoen gevolgd heeft. Dan heb je het over nog geen 2.500 euro."

advertentie
advertentie