Winst voor GJS bij koploper De Zwerver

5 oktober 2014 om 00:00 Sport

DALEM- Na twee opeenvolgende nederlagen herstelde het Dalemse GJS zich uitstekend door met 0-1 te winnen bij de nog ongeslagen koploper De Zwerver. Het was een zwaarbevochten zege in een wedstrijd die pas na rust op gang kwam. Beide ploegen kwamen niet ongeschonden uit de strijd tevoorschijn en eindigden de wedstrijd met tien man. De manschappen van coach Cees Lagendijk kropen ver in blessuretijd door het oog van de naald toen Marnix van den Andel de thuisploeg vanaf 11 meter niet langszij wist te brengen.

GJS trad zaterdag aan zonder de geblesseerde Louis Damen. Op sportpark De Schans viel er voor de thee weinig te beleven. De bezoekers hadden het beste van het spel, maar tot uitgesproken doelkansen kwam het niet. Het spektakel begon pas in het tweede bedrijf. De Kinderdijkers klopten nadrukkelijker op de Dalemse poort. Diezelfde Dalemers loerden op de kansen die zij vrijwel zeker zouden krijgen. De eerste de beste kans viel in de 55ste minuut te noteren en was direct raak. Kevin Gruiters kwam één op één te staan met de Kinderdijkse sluitpost Daniel Borsje. Laatst genoemde wist de situatie voor de thuisploeg nog half te redden, maar zag de bal via de paal voor de voeten van de mee opgekomen Sjors Hendriks belanden die uit de rebound de 0-1 op het bord bracht. De koploper in 2F ging daarna nog nadrukkelijker op zoek naar een treffer. Wesley Kessels was daar 20 minuten voor tijd dichtbij, maar trof de Dalemse sluitpost Angelo Perini op zijn pad. Aan de andere kant had Jordin Calor de score voor de bezoekers kunnen opleuken, maar slaagde daar niet in. Een kwartier voor tijd kwamen beide teams met tien man te staan. Eerst was het Zwerver speler Simon van der Rhee die met tweemaal geel op zak mocht gaan douchen, even later gevolgd door Tommy Kant die eveneens tegen zijn tweede gele prent op liep. In de 95ste minuut kreeg de thuisploeg alsnog de kans langszij te komen. Volgens de lezing van arbiter Van Hoogdalem ging Niels Hofman binnen de Dalemse zestien tijdens een corner in de fout. Van den Andel wilde het presentje vanaf de stip maar al te graag uitpakken. Zijn pingel verdween echter tot opluchting van GJS aan de verkeerde kant van de paal.