Spektakel op De Zwaaier

5 oktober 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - Zowel Kozakken Boys als Spakenburg schotelden de 2.500 toeschouwers zaterdag op De Zwaaier een spectaculaire wedstrijd voor. Een wedstrijd waarin beide ploegen op de aanval speelden, een wedstrijd waarin de thuisploeg voor rust het betere van het spel had, terwijl de bezoekers dat na de thee hadden en een wedstrijd met zes treffers. Met de 3-3 einduitslag konden vriend en vijand na afloop wel leven.

Beide topklassers beschikken over veel voetballend vermogen en dat werd zaterdagmiddag dan ook volop geëtaleerd. Al in de beginfase van het spektakelstuk was Berry Powel namens de Boys dicht bij de openingstreffer, maar waren het 'de Blauwen' uit Spakenburg die op voorsprong kwamen. Maurice van der Wilt ging binnen de Werkendamse zestien over de knie waarna Kees Tol vanaf de stip Jesper Hogedoorn in de 14de minuut kansloos liet (0-1). Nog geen twee minuten later repareerde de thuisploeg de opgelopen schade. Powel werd door Richie Basoski op maat bediend, waarna eerstgenoemde met een droge knal de 1-1 op het bord bracht. Beide ploegen kregen in het verloop van het eerste bedrijf nog een aantal mogelijkheden. Het duurde echter tot de 31ste minuut voordat de Boys voor het eerst op voorsprong kwamen. Yoann de Boer knalde de bal bij de verre paal snoeihard achter de Spakenburgse sluitpost Lorenzo Hop (2-1). Lang konden de manschappen van coach Danny Buijs niet van deze weelde genieten. Binnen de minuut bracht Van der Wilt beide ploegen weer op gelijke hoogte (2-2).

Na de thee liet de thuisploeg zich enigszins terugzakken, daarbij loerend op de counter. Het was wederom de Werkendamse topklasser die op voorsprong kwam. Invaller Madjer Lukoki bediende in de 60ste minuut met zijn eerste het beste balcontact spits Powel die alleen maar hoefde af te drukken (3-2). Het verraste de toeschouwers geenszins dat dit niet de eindstand zou worden. In de 80ste minuut kwamen de bezoekers wederom langszij. Ook ditmaal vanaf de stip. Het was Van der Wilt die voor de tweede maal binnen de Werkendamse zestien onderuit ging, waarna Tol met zijn tweede pingel van de middag de 3-3 eindstand aantekende. In de slotfase kreeg Lukoki nog een prima mogelijkheid om de volle winst op De Zwaaier te houden, maar zag doelman Hop als winnaar uit de bus komen.