ZVG de beste van Gorinchem

6 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - ZVG en Jogadores CF hebben vrijdagavond in een bomvolle Oosterbliek uitgemaakt wie zich tot de volgende stadsderby 'de beste van Gorinchem' mag noemen. Jogadores CF droeg die titel een tijdje, maar moest zowel de koppositie als de lokale eer aan ZVG laten. De wedstrijd eindigde in 5-2 voor ZVG.

Door Tim Hartman

Zowel ZVG als Jogadores CF hadden nog geen punt verspeeld in de vorige drie wedstrijden en dat maakte de wedstrijd, die sowieso weinig extra lading nodig heeft, nog unieker. Een kwartier later dan verwacht luidde het fluitje van de scheidsrechter het schouwspel in.

De tot de nok toe gevulde Oosterbliek werd meteen op de wenken bediend. Het was ZVG dat de eerste kansen mocht noteren. Zeki Laaiti had de 1-0 op de schoen, maar Mergim Shala voorkwam met een magnifieke verdedigende actie een vroege achterstand voor Jogadores CF. Niet veel later was het diezelfde Mergim Shala die een actie opzette langs de zijlijn en zijn schot gekeerd zag worden. Remie Schuurman was er echter als de kippen bij om de 0-1 voor Jogadores CF binnen te tikken.

Die 0-1 hield het niet lang vol op het scorebord. In een snelle omschakeling was het Hicham Farhou die zijn schot tussen de benen van de Jogadores CF keeper door zag gaan en daarmee de 1-1 noteerde.

De ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht, maar het was ZVG dat voor rust een gaatje sloeg. Na een fenomenale 1-2 van André Zondag waren het twee uitstekende spitsengoals van Christiaan Perrier die de stand op 3-2 brachten. Met die stand namen de ploegen een welverdiende rustpauze.

Na rust gaven beide ploegen amper iets weg. De spanning en de temperatuur stegen en het was aan beide keepers te danken dat het lang 3-2 bleef. Beide ploegen zagen nog een keer geel alvorens het wederom Christiaan Perrier was die het net wist te vinden en daarmee de wedstrijd leek te beslissen. Door twee gele kaarten van ZVG leek het nog spannend te kunnen worden. Dat werd het echter niet. Christiaan Perrier, een van de twee overgebleven veldspelers, onderschepte de bal en schoof deze in een leeg doel waarmee hij zich volmondig 'man of the match' mocht noemen.

ZVG wint daardoor met 5-2 en staat daarmee fier bovenaan de Topklasse. Desalniettemin waren er complimenten voor beide ploegen. Gorinchem mocht zich namelijk even met recht het walhalla van het zaalvoetbal noemen.

advertentie
advertentie