Elise Timmer zet zich in voor zwerfhonden van Griekenland

7 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De Gorcumse Elise Timmer zet zich al jaren in voor de zwerfhonden in Griekenland. Regelmatig organiseert ze acties om zo geld in te zamelen voor de honden. Afgelopen weekend stond ze bij dierenspeciaalzaak Discus in de Arkelstraat in Gorinchem om geld in te zamelen. De klantenkring van Discus heeft maar liefst 309 euro geschonken. Uiteindelijk is dit bedrag opgelopen tot 501 euro door donaties via Facebook en giften van winkeliers van de Langendijk en de Burgstraat.

Elise Timmer legt uit waar het geld voor gebruikt gaat worden: ,,Ik ben nu aantal keren met mijn partner op Lesbos geweest en daar hebben we contact gekregen met een vrouw die een hondenopvang runt. Zij doet goed werk daar; honden die niet voor zichzelf kunnen zorgen of ziek zijn worden door haar opgevangen in een opvang. Vanuit daar wordt er gekeken naar een nieuw thuis voor ze. Ook wordt er gezorgd voor sterilisatie en castratie en medische zorg. De honden in haar opvang verzorgt ze met veel liefde en ze zien er dan ook allemaal prachtig uit. Omdat ze geheel afhankelijk is van donaties heb ik besloten vanuit Nederland acties op te zetten. De actie bij Discus was er daar een van. Ik had een standje met info over de honden en een grote collectebus. Allemaal dierenliefhebbers die daar komen, dus een prima doelgroep. Veel mensen waren geïnteresseerd en veel verhalen kwamen los over Spaanse, Griekse en Turkse honden."

De hondenopvang op Lesbos heet Eresos For Animals. Eressos is een klein plaatsje op Lesbos. De hondenopvang vangt ongeveer 20 honden op, die doorstromen naar gezinnen. Om die reden worden er ook gastgezinnen, waar de honden tijdelijk kunnen blijven en nieuwe huizen voor de honden in ondermeer Nederland gezocht. Er wordt gezorgd voor castratie en sterilisatie programma's, om de groei van het aantal honden in te dammen. Samen met een andere organisatie wordt er ook gewerkt aan het terugdringen van het aantal kettinghonden. Dit zijn honden, die hun leven lang aan een ketting zitten, nooit loskomen en een zeer dieronwaardig leven leiden. ,,Vanuit Nederland doe ik marketing activiteiten (oa website onderhoud/nieuwsbrief) en organiseer ik sponsoracties. Dit jaar wil ik nog een Nederlandse stichting oprichten, wat weer meer mogelijkheden geeft voor sponsoracties. Als we naar Lesbos op vakantie gaan (een prachtig paradijselijk plekje is overigens Eressos) nemen we tassen vol hondenkoekjes etc mee. Ook hebben we dit jaar 2 honden begeleid in het vliegtuig, die baasjes hebben gevonden in Nederland," besluit Elise Timmer haar verhaal.

advertentie
advertentie