Diamanten huwelijksjubileum echtpaar Den Besten - Chapman

7 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Locoburgemeester Eva Dansen bezocht dinsdag 7 oktober het echtpaar Den Besten - Chapman om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De heer den Besten is geboren in Arkel, mevrouw den Besten-Chapman in Heukelum. Nadat zij getrouwd zijn is het echtpaar in Dalem gaan wonen. In Dalem hebben zij in het schoolhuis gewoond, naast de school waar de heer den Besten hoofd van was. Het echtpaar woont inmiddels in Gorinchem. Mevrouw den Besten - Chapman heeft vroeger in het oude ziekenhuishuis gewerkt. Na haar trouwen ging zij verder thuis voor de kinderen zorgen en het huishouden runnen.

De heer den Besten zat vroeger in Gorinchem op school. Hij heeft hier de ULO en later de HBS gevolgd. Zijn plan was om daarna Medicijnen te gaan studeren, maar hij werd opgeroepen voor de dienstplicht. De heer den Besten heeft destijds twee jaar in Indonesië gediend.

Bij terugkomst in Nederland heeft hij de verkorte lerarenopleiding gedaan. Om vervolgens na zijn studie docent te worden op een school in Oostvoorne. Dit heeft hij vijf jaar lang gedaan en is toen les gaan geven op de Oranje Nassauschool. Hierna heeft de heer Den Besten als directeur gesolliciteerd op de Floris van Dalemschool in Dalem. Hier is hij 27 jaar werkzaam geweest als hoofd van de school, namelijk van 1963 tot en met 1990. Ook was de heer den Besten werkzaam in het verenigingsleven. Zo heeft hij 25 jaar lang de functie vervuld als voorzitter van voetbalvereniging GJS.

Het echtpaar viert het huwelijksjubileum in de recreatiezaal Kromakkers in het bijzijn van naaste familie en vrienden.

Het echtpaar heeft 1 dochter en 3 kleinkinderen (2 kleinzoons en 1 kleindochter).

advertentie
advertentie