Open huis Gildenplein wederom een succes

9 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Voor de tweede maal in successie vond woensdag 8 oktober het open huis in 't Gildenplein plaats. Tijdens het jaarlijkse evenement ontmoeten bewoners van de Gildenwijk elkaar en kunnen zien wat hun wijk te bieden heeft. Daarvoor konden de wijkbewoners terecht bij diverse stands waar informatie over onder andere sport, gezondheid, muziek en dans en beweegstijlen gegeven werd. Ook konden de bewoners hun droom over de wijk delen. Vorig jaar resulteerde dat in de wens een multifunctioneel sport- en spelterrein in de wijk aan te leggen. Woensdag gaf wethouder Eva Dansen daarvoor het startsein.

Door Gerard Droog

,,Het was een breed gedragen wens van de wijkbewoners," laat Plonia Boer, wijkcoördinator Gildenwijk weten. ,,Het terrein moet komen op de plek waar eerst de noodlokalen van de Mariëngaarde en De Poort stonden. Wij denken aan een sportveld waarop voetbal, basketbal en volleybal gespeeld kan worden, maar ook een klimrek en speeltoestellen komen. Vandaag (woensdag 8 oktober, red.) gaf de wethouder het startsein van onze sponsoractiviteiten. De komende twee jaar hopen wij 150.000 euro binnen te krijgen, waarna met de aanleg begonnen kan worden."

De in totaal 24 aanwezige organisaties en instellingen zagen dat het open huis ook dit jaar prima bezocht werd. ,,Daar sta ik niet van te kijken," gaat Davie de Ronde ,buurtsportcoach van Gorinchem Beweegt, verder. ,,De betrokkenheid van de wijkbewoners met hun woonomgeving is groot." Namens Gorinchem Beweegt is hij de intermediair die bewoners en sportieve en culturele activiteiten probeert samen te brengen. ,,Iedereen moet actief kunnen zijn op sportief en cultureel gebied. Daar zetten wij ons vooral voor in. Wij faciliteren initiatieven die er zijn, organiseren naschoolse activiteiten of wijzen bewoners op zaken die er al zijn in de wijk."

Een van die activiteiten is Lady's Sport. Zoals de naam al zegt, biedt Lady's Sport sportieve activiteiten aan voor vrouwen. Het initiatief voorziet in de Gildenwijk, maar ook daarbuiten, in een grote behoefte en kreeg dit jaar zelfs een nominatie voor het beste Nederlandse sportinitiatief van het jaar. ,,Door ons alleen te richten op vrouwen," beginnen Louise Fynes en Dionne Dikker, ,,zorgen wij voor een lage drempel om deel te nemen. Dat zien wij aan de bijna 50 vrouwen die de weg naar onze sportschool hebben gevonden. Ik geloof dat de samenstelling van de groep uit wel 15 verschillende nationaliteiten bestaat die bij ons terecht kunnen voor fitness, dans en beweging en yoga."

advertentie
advertentie