Werkendamse SGPJ heet nieuwe burgemeester welkom

9 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WERKENDAM - De Werkendamse afdeling van de SGP-jongeren heette de nieuwe (waarnemend) burgemeester van Werkendam, Sjoukje Haasjes-van den Berg, welkom tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond 7 oktober. Het bestuur deed dit met de overhandiging van een bos oranje bloemen en een boek over de SGP-jongeren.

Voorzitter Arie Rijneveld sprak de burgemeester informeel toe. ,,We hebben gezocht naar een passend cadeau om erbij te geven. En bij het inwinnen van informatie over de nieuwe burgemeester kwamen we erachter dat u burgemeester bent geweest in dorpen waar de SGP en SGP-jongeren niet of nauwelijks bekend zijn. Voor u daarom een jubileumboek, uitgegeven in 2009, toen SGP-jongeren 75 jaar bestond. Dit jaar bestaat de organisatie 80 jaar en is ze nog steeds jong."

Burgemeester Haasjes reageerde enthousiast op het welkom van de jongeren. ,,Ik zoek altijd naar verbinding tussen jongeren en de politiek. Ik hoop jullie hier vaak te zien."

De Werkendamse SGPJ-afdeling is eerder dit jaar opgericht en hoopt in december haar eerste politieke avond te organiseren. SGP-parlementariër Kees van der Staaij is dan één van de sprekers.

advertentie
advertentie