Laadpaal voor elektrische auto's in parkeergarage Beatrixziekenhuis

11 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Patiënten en bezoekers van het Beatrixziekenhuis en verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg in Gorinchem kunnen hun elektrische auto opladen bij de laadpaal (ecotap) in de parkeergarage van het ziekenhuis. Rivas Zorggroep speelt met deze extra dienstverlening in op de toenemende vraag naar 'schone' energie.

Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische auto, waardoor een grotere behoefte aan openbare laadpalen ontstaat. ,,Doordat de afstand die een auto met volle accu kan rijden nog beperkt is, moet de auto regelmatig worden opgeladen," vertelt Harm Knijff, hoofd Hotelservices bij Rivas. ,,Zeker voor bezoekers die van ver moeten komen, is het dus handig dat zij in de parkeergarage hun auto weer op kunnen laden."

De ecotap bevindt zich op de begane grond in de parkeergarage bij het Beatrixziekenhuis en Het Gasthuis. Iedereen kan er gebruik van maken, maar men moet wel de parkeergarage inrijden (de eerste 20 minuten gratis parkeren). Elke oplaadpas kan worden gebruikt en de kosten bedragen € 0,25 per kWh (geen starttarief en geen handlingskosten).

Fotobijschrift: Bij de ecotap in de parkeergarage van het Beatrixziekenhuis kunnen bezoekers hun elektrische auto opladen

advertentie
advertentie