Koninklijk bezoek in het Gorcums Museum

11 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - HKH prinses Margarita de Bourbon de Parme kwam afgelopen dinsdag een kijkje nemen in het Gorcums Museum. Zij was hier ter voorbereiding van de opening van de expositie 'van Stoelen Bezeten, de keuze van Frans Leidelmeijer', die op 22 november door haar wordt verricht. Leidelmeijer, bekend als deskundige van het programma 'Tussen kunst en Kitsch ' was hierbij ook zelf aanwezig. Prinses Margarita werd door het museum voor de expositieopening benaderd omdat zij binnenhuisarchitectuur studeerde en veel belangstelling heeft voor de stoelontwerpen uit de afgelopen 100 jaar, die in de tentoonstelling zullen worden getoond.

Margarita is daarnaast ook sieraadontwerpster en heeft haar eigen juwelenlijn 'Leaves'. Daarom bezocht zij ook de succesvolle tentoonstelling 'Pronkstukken de mooiste sieraden van hedendaagse ontwerpers en de keuze van Gorcum'. Gastconservator Josien Damen leidde haar rond tussen de vitrines met prachtige sieraden van de meest uiteenlopende materialen en langs de indrukwekkende foto's van de Gorcumse 'modellen' met hun sieraad, gemaakt door de Gorcumse fotograaf Johannes van Camp.

Voor belangstellenden in het sieraad heeft het Gorcums Museum veel te bieden. Zo wordt op maandag 20 oktober een voordracht verzorgd over de oude Japanse smeedtechniek Mokume -Gane en op maandag 3 november een lezing over de boeiende geschiedenis van het sieraad. Deze beginnen om 14.00 uur en deelname kost € 2,50. Op zondag 26 oktober organiseert het museum een excursie naar galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie op dit gebied ter wereld. De excursie duurt van 13.30-20.00 uur en deelname kost € 30,- , inclusief een eenvoudige maaltijd. Aanmelden voor lezing en excursie bij Jannie Versluis: j.versluis @gorinchem.nl of bel de conservator: 0613647379

Fotobijschrift: HKH prinses Margarita de Bourbon de Parme en Frans Leidelmeijer in de expositie 'pronkstukken'

advertentie
advertentie