Cees Lagendijk: 'Ik heb een laf GJS zien spelen'

11 oktober 2014 om 00:00 Sport

DALEM - In een uitermate zwakke wedstrijd moest GJS zaterdag de winst aan Leerdam Sport laten. De bezoekers zegevierden, zonder zelf tot grote hoogte te stijgen, overtuigend met 0-3. Persoonlijke fouten, het gebrek aan strijdlust en het ontbreken van scherpte waren volgens Cees Lagendijk de belangrijkste redenen voor de complete off-day van zijn ploeg. Een ploeg die aantrad zonder de geblesseerde sterkmakers Sjors Hendriks, Ruud Bos en Louis Damen.

Door Gerard Droog

,,Natuurlijk missen wij dat trio, maar gezien onze sterke selectie hadden we dat moeten kunnen opvangen," liet gelegenheidsaanvoerder Lorenzo Agnoli direct na afloop weten. ,,Dit was zwaar teleurstellend," brieste keuzeheer Cees Lagendijk na afloop. ,,Wij hebben absoluut niets gecreëerd en gingen de strijd niet aan. Daarnaast gaven wij de doelpunten op een presenteerblaadje cadeau. Ik heb vanmiddag een laf GJS gezien. Mijn team was niet bij de les en niet scherp. Dat neem ik mezelf kwalijk. Het is mijn verantwoording die gasten scherp aan de aftrap te krijgen en dat is me vandaag niet gelukt."

Zonder de geblesseerden Ruud Bos, Louis Damen, beiden hamstring, en spelmaker Sjors Hendriks, gebroken middenvoetsbeentje, keek de thuisploeg bij rust al tegen een kansloze 0-2 achterstand aan. De Leerdamse bezoekers werden bij beide treffers amechtig geholpen door de thuisploeg. Niels Hofman ging in de 22ste minuut fors in de fout door de bal te zacht terug te spelen op sluitpost Angelo Perini. Achraf Chentouf kon de terugspeelbal eenvoudig oppikken en liet Ray Kant de 0-1 aantekenen. Op slag van rust werd deze score, wederom door een fout in de GJS defensie, verdubbeld. Agnoli ging onder de bal door en zag Joel Papilaja het kleinood panklaar voor de voeten van Akram Chentouf leggen (0-2).

Lagendijk: ,,In de rust heb ik aangegeven meer strijd te willen zien, maar het werd daarna alleen nog maar erger." Negen minuten na de hervatting zag de Gorcumer zijn plannen letterlijk en figuurlijk in het water vallen toen Marko Luksen geheel ongehinderd door het Dalemse centrum mocht opstomen en Kant zijn tweede van de middag liet maken (0-3). De Dalemers probeerden het in het vervolg nog wel, maar mochten de handen ineen knijpen dat de bezoekers het 'maar' bij drie treffers lieten. ,,Een teleurstellende wedstrijd. Wij gaven de doelpunten wel erg makkelijk weg en Leerdam profiteerde daar optimaal van. Daartegenover hebben wij vanmiddag geen enkele kans gecreëerd," liet Agnoli na afloop schuldbewust weten.